4 Comments

Hvordan vippe november fra terningkast tre til terningkast fem?

 

Se tips nummer fire og takk meg senere 

Mens regnet daler ned over det ganske land, mørket sniker seg innpå både morgen og kveld og livet viser oss «The Real 50 Shades of Grey», kan det være vanskelig å holde på livsgnisten. Jada, det er digg med pledd og peis og tur i skogen, men denne sesongen trenger mer enn det for å holde humøret i sjakk. Heldigvis for deg (og meg selv) har jeg funnet noen lifehacks som vil gjøre dine neste dager bedre. Jeg mener det, hvis du følger disse rådene så tror jeg, med hånden på hjertet, at denne måneden kan vippes fra terningkast tre til fem, minst til fire i alle fall.

Tips nummer 1:  Avlys noe. Om det er den middagsplaner, det du skulle gjort i boden, den haugen med klær du skulle ha strøket, skal jeg ikke legge meg opp i, men å avlyse noe du ikke er keen på å gjøre gir tid til å puste og skaper umiddelbart en følelse av «stjålen» fritid; den aller beste formen for fritid. En hel kveld du kan bruke til noe annet, til deg selv, til kjæresten din eller ungene dine. Vi er fucka i hodet folkens, vi tror vi må gjøre alt det vi har satt på planen, vi blir roboter som fighter vårt eget tidspress, og skylder gjerne på andre samtidig. Avlys, avbryt, kutt ut, legg vekk. Livet er for kort, det er november og du har ikke mulighet til å gjøre alt det du har satt på den planen. Du må gjøre noe hyggelig i stedenfor, og dermed basta.

Disse to engasjerer i «The Bodyguard». Gled deg!! (bilde lånt av Netflix)

Tips nummer 2:  Serien «The Bodyguard» på Netflix. Seks timer med pur underholdning og spenning, passer perfekt for de fleste, ikke så skummel at man ikke får sove, smart nok til at man må følge med, drivende nok til at man ikke vil legge seg. Sett av en hel kveld (eller to, hvis tv-kondisen din ikke er like god som min), hent deg noe snacks, lag deg noe digg å drikke og slå deg ned i det diggeste hjørnet av sofaen og kos deg glugg. Hvis du allerede har sett den vil jeg foreslå «Le Bureau» (nrk.no), «The Deuce» (HBO) eller «Parterapi» (nrk.no, men den håper jeg alle har sett fra før?). Nei, TV er ikke meningen med livet, men fyttirassen så digg det er å sette seg ned og bli underholdt av og til.

Bildebevis av mitt faktiske fjes da jeg så «The Bodyguard»

Tips nummer 3: Podcasten «Heavyweight». En fyr møter folk som har noe de går og tenker på fra fortiden, plages av eller bekymrer seg over, og blir med dem for å fikse det. Det er varmt og morsomt og fint, perfekt selskap i ørene mens du bretter klær, går tur med hunden eller tar oppvasken. Hver kveld propper jeg inn høretelefoner og tar tak i kveldens siste gjøremål med gode historier på øret. Hvis du heller vil oppdateres på verden er «Krig og Fred» fra Uriks et nydelig alternativ, hvis du vil aller helst behøver å føle deg som en litt bedre mamma eller pappa så er «Foreldrerådet» din venn (den finnes forresten på Spotify nå! Gjør det enklere for folk som ikke har hørt på podcast før).

Se etter denne podcasten i appen din! Fine, rare og overraskende historier gjør november bedre.
For de som enda ikke har funnet ut av de podcastgreiene, så ligger Foreldrerådet nå på Spotify! Kanskje du skulle ha debutert med pod i dag?

Tips nummer 4: Verdens beste kakao. Jeg kom til å slumpe inn med oppskriften på verdens aller beste kakao her om dagen, ene og alene fordi jeg ikke hadde de vanlige ingrediensene. Jeg manglet både kakaopulver og melk, det vil si; jeg hadde litt melk. Og så fant jeg en gammel og rar sjokolade i skuffen, som ikke var blitt spist fordi den var nettopp rar; den inneholdt kanel. Jeg varmet melken, slang oppi en dusj med fløte for å spe på litt, og lot den gamle kanelsjokoladen smelte oppi der. Fy faen i helvete så digg det ble! Alle medvirkende på turen måtte smake, og alle var enige; den beste kakaoen de hadde fått. I morges ba min sønn spesifikt om «den beste kakaoen i verden» på termosen, til skoleturen. Den rare sjokoladen har jeg jo ikke mer igjen av, men jeg fikk til samme effekt med bare vanlig kanel, og vanlig melk (føler det å drikke fløte i hverdagen er litt i overkant, selv for oss). Men der har du oppskriften altså, det perfekte tilbehøret til novembermørket. Hvis du hater sjokolade (stakkars) så har jeg også tjuvstarta på julebrus.sesongen, og jeg må si at det har kommet mye digg i butikken. Julebrusen av typen uten sukker på glassflaske er diggest spørs du meg (må bare huske å kaste flasken i glasscontaineren, den har ikke pant).

Kanel, melk og sjokolade (så mørk du har) blir til magisk kakao. Sleng gjerne i noe sukker og visp krem til å ha på toppen hvis du er i det hjørnet. Alt er lov, det er mørketid!

Tips nummer 5: Ring en venn du ikke har snakket med på lenge, send en hyggelig tekst til et tante du sjelden ser, eller en koselig snap til en du følger og liker. Det tar mindre enn to minutter å sende ut litt kjærlighet, det er gratis og det kan gjøre hele forskjellen for den personen. Kjisjé muligens, men fy fader så sant det er at man blir lykkelig av å glede andre. Bare gjør det, jeg lover.

Sånn, det var det, jeg håper du med disse tipsene klarer å vippe november litt opp på terningen. Kom gjerne med innspill hvis du har noen flere gode råd! De er som kjent dyre på denne tiden av året.

God tirsdag, fine folk!

4 Comments

Legg inn en kommentar