6 Comments

Når livet (eller høstferien) ikke går etter planen; lag en ny plan

 

Dette skulle egentlig ha vært et sydenselfie, men ble et Plaza-selfie istedenfor.

Jeg skulle egentlig sittet på Lanzarote akkurat nå, nippende til en tinto de verano, varm etter en hel dag i sola, sammen med Foffa og Tidemann. Vi har gledet oss megamye, oss tre på tur, en gammel mann og en veldig ung mann og meg, de tre musketerer på reise til sydenland, sol og sjø. Vi har planlagt og ordnet, sett for oss, ventet på, lengtet og fantasert om høstferien, om å spise på de restaurantene vi liker aller best, om å spille yatzy og bade i bassenget. Men så ble det ikke sånn likevel. Foffa ble dårlig og vi måtte avlyse turen dagen før vi skulle dra.

Hva gjør man så? Hva gjør man med alle forventningene til en fyr på sju år? Det er kjipt nok for oss voksne at livet ikke alltid blir som planlagt, det er ekstra kjipt for barn. Like fullt er det jo nettopp sånn; livet blir ikke alltid som planlagt. Hvordan tryller man frem en kul ferie på null komma svisj? Er det mulig?

Først måtte vi bare anerkjenne hvor kjipt det var at vi ikke skulle dra likevel. Det kunne vi ikke hoppe over, det ville blitt kleint. Så vi satte oss ned en stund og bare var oppgitte. Snakket om alt det vi egentlig hadde planlagt, og hvordan det nå ikke kom til å skje likevel. Det er viktig å kalle en spade for en spade, ikke late som om det ikke gjør noen ting, for da vokser jo bare klagingen inne i kroppen og man surner. Surna folk får ikke noen kul ferie, uansett hvor de drar. Etter en stund med syting så ble vi liksom tomme. Det er jo grenser for hvor mye gørr man har i seg liksom, selv når drømmeferien går i vasken.

Vel ventilerte tok vi en liten tenkepause, og så, smått om senn, begynte vi å se på hvilke muligheter denne uka egentlig ga oss. Hvilke ting hadde vi lyst til å gjøre? Hva kan vi få til hjemme? Det blir kanskje ikke bading i varm sjø, det blir kanske ikke fyrverkeri og snille kelnere på Brisa Marina (Tidemanns favorittrestaurant på Lanzarote), men hva annet kan vi få til? Vi drodlet og laget følgende liste:

 • Gå tur i skogen
 • Bake en veldig stor kake, helst sjokolade
 • Invitere naboene på kake vi har laget selv
 • Gå på Teknisk Museum
 • Se film i sofaen mens vi drikker kakao med krem
 • Gå i en lekebutikk med Foffa når han føler seg bedre
 • Lære å lage middag
 • Sove på hotell
 • Bade i basseng

Når listen er klar, så er det bare å sette i gang. Med nytt mot startet vi øverst og jobbet oss nedover. Det er utrolig hvor driftige barn kan være når de først får lós på et prosjekt.

Teknisk Museum og Legofestival: CHECK
Skogstur: CHECK
Baking av megastor sjokoladekake: CHECK
Bading i basseng: CHECK
Soving på hotell: CHECK

Jeg sitter altså i skrivende stund ikke på Lanzarote med en tinto de varano, jeg gjør ikke det. Jeg sitter i 19. etasje på Oslo Plaza i stedenfor (!). Barnet mitt sover i hotellsengen ved siden av meg, utslitt etter å ha svømt i bassenget på 34. etasje, etterfulgt av badstu og nattasang. Det var tilbud på internett, å sove på hotell står på lista og konseptet turist i egen by er undervurdert. Å ta trikken hjemmefra med en liten koffert, kjøre i ti minutter, og traske inn i en skyskraper (det nærmeste vi kommer i alle fall) føltes rart og gøy (og litt unødvendig, men derfor enda mer gøy). Nå ser jeg utover Oslo og ser Holmenkollen i det fjerne og tenker at det er greit at livet ikke alltid blir sånn som man tror.

Siden Foffa (heldigvis) følte seg bedre igjen i går, ønsket lekebutikken dem velkommen med åpne armer, de kalte det «guttetur» og jeg måtte vente i bilen. I regnet. Jeg la ned setet i bilen, satte på en podcast og tok meg en siesta. Man trenger ikke palmer for å hvile på dagtid folkens, det funker fint å blunde litt på parkeringsplassen på CC-vest også. Nei, det er ikke det samme, men det funker. I morgen venter hotellfrokost og morgenbad, vi gleder oss til beggel deler. Og så håper vi at glassheisen funker, den har vi innmari lyst til å prøve.

Om du går for kakebaking, sofaligging, serie-maraton, skogstur, hotellopphold, sydentur eller bare vanlig hverdag: ha en deilig onsdagskveld! Og husk at planer er programforpliktede til å fucke seg opp innimellom, det er bare sånn det er. Og det blir som regel bra likevel.

🙂 Thea.

 

 

 

6 Comments

 1. FANTASTISK, Thea! Der sanker du masse 《mamma-poeng》. Det er ikke alltid hva man gjør, men at man gjør noe sammen. Jeg er sikker på at Tidemann kommer til å se tilbake på den høstferien med varme, kjærlige minner. Jeg ble litt rørt, jeg. Fortsatt god ferie til dere begge

 2. Jeg ELSKER dette innlegget og hva du gjorde med høstferien! Helt fantastisk!! Som nybakt mamma skal jeg huske dette en gang ting går skeis når barnet mitt er litt større 😉 #momoftheyear

Legg inn en kommentar