6 Comments

Blogger kom ut av skapet som blogger. Klikk her for å lese om den tøffe tiden (neida, det var kjempelett, ikke klikk, fake news)

 

Noen likner på hunden sin, andre på ballongen. Foto: VG                       (innlegget inneholder en annonselenke)

 

For to år siden hadde jeg runda internett, og satt nøyaktig den samme sofaen som jeg sitter i nå, mens ungen sov og jeg kjeda meg. Alle kule serier var fortært, candy crush fulgte meg inn i drømmeland og jeg klødde etter å finne på noe nytt. Så jeg googla litt rundt, og endte med å kjøpe dette domenet, uten egentlig å ha noen plan. Jeg så på youtube-videoer for å sjekke hva man gjorde med et domene etter at man hadde kjøpt det, og klarte (nesten) helt selv å laste opp wordpress (måtte ringe en fyr fra domeneshop, han var veldig grei); vips hadde jeg en blogg. Jeg ble så flau over meg selv at jeg ikke turte å si det til noen på mange dager. Ingen oppdager at du blogger i smug, hvis du ikke deler det på facebook.

Etter en uke fikk min venninne og kollega Johanna nyss om at jeg smugblogga, og hennes respons var «skjerp deg!». Hun dytta meg vennlig (men jæskla bestemt, sånn som bare hun kan) ut av min egen selvbevissthet og jeg sto frem for familie og venner. Ut av skapet som blogger. Det var tøft. Neida, det var selvfølgelig ikke tøft i det hele tatt, det var bare litt kleint, for jeg hadde ingen av de attributtene vanlige bloggere har, og følte meg helt dust da jeg fortalte folk på internett at de burde komme hit og lese om livet mitt.

Men den flauheten ga seg. Gleden over å få skravle i vei på denne nettsiden er så stor, at jeg etterhvert ikke kunne brydd meg mindre om at noen kanskje synes det er teit. Folk må jo ikke komme inn her? Heldigvis er det mange som gjøre det likevel, og dere som leser har gitt meg (pass opp, nå kommer det noe litt svulstig) troen på folk flest igjen. Jeg visste ikke at det fantes så mange rause, hyggelige, oppriktige, og kule folk på internett. Hjernen min hadde begynt å tro på det den så, at folk flest på internett var så ignorante og kjipe som de fremstår i kommentarfeltene. Men jeg tok feil. Eller så har jeg bare truffet en gullåre, for maken til fine lesere, varme meldinger og generell kjærlighet har jeg ikke sett noen andre steder på verdensveven.

I dag ble denne bloggeren spaltist i VG+. Det føles helt sjukt gøy, og litt skummelt. Nå er det ikke bare dere som skal lese hva jeg skriver, nå skal fremmede folk, de som leser landets største avis, få meg trøkka i trynet en gang i uka. Det kan hende de ikke alle sammen er så greie som dere (dere er tross alt kremen av internett, ikke glem det). Men er det noe de siste to årene har lært meg, så er det at de sommerfuglene jeg har i magen, den kløen jeg føler når jeg får nye idéer, den følelsen av å gjøre noe som både er gøy og skummelt, den må jeg ta på alvor. Og så får det bli som det blir.

Hvis dere vil lese ukas spalte, men ikke har abbonnement på VG+, så kan dere klikke HER og få ett års medlemskap til halv pris. Den koden varer noen dager fremover, så si gjerne fra til en kollega eller en venn eller noe, så flere kan benytte seg av den. Sharing is caring og så videre. Eh, og så er det selvsagt en god del andre saker enn min, skrevet av en god del briljante journalister, man kan lese på VG+. Har ikke blitt fullstendig navlebeskuende heller. Får være grenser.

Bloggere er forskjellige de også, akkurat som alle andre. Foto: VG

Knut har overrasket oss i det siste med å trekke døde fugleskrotter inn i stua (som mange av dere så på snap), og ligger nå som en løve på gulvet og er stolt. Hvordan forteller man katter at man ikke vil ha avrevne fuglehoder i sofaen? Tips tas imot med takk. Ungen sover, jeg har fått solbart igjen (FML, jeg hadde klart å holde den unna hele sommeren, men i dag røk jeg på en smell) og er nok en gang hekta på candy crush. Alt er som det pleier, med andre ord.

God fredag alle sammen, please gjør en innsats for å kose deg glugg. Spis noe digg, drikk noe kaldt, kyss en du liker, ligg med en som er deilig, se på noe morsomt, dans litt kanskje, samma for meg, men ikke glem at det er nå det er helg!

🙂 Thea.

 

 

6 Comments

  1. Thea you rock? Spiller kabal jeg. As we speak. Snart bånna en flaske dyr rødvin. Alene. If it makes you happy som de sier. It makes me happy. Ingenting er på stell. Men det går bra. Kabbal og vin sa brura (ok, ikke brura. Not even
    close) uansett, ingen er raskere på ballen enn meg når du legger ut en nytt innlegg. Selv om jeg lever et aktivt, travelt og dynamisk liv (hvertfall på instagram. Haha) så er jeg rett på nye innlegg. Skal kommentere oftere. Fra og med nå!

    1. Jaaaa!!!!!!! Så jævlig hyggelig!!! Jeg fikk naboen til å kjøpe prosecco på polet til meg i stad, så mulig jeg skåler med deg fra distansen. Ikke frist meg med kabal, da blir jeg bare dobbelt-hekta og havner på kjøret. Skal leie film på getboksen og ikke rydde på kjøkkenet. Det føles som en perfekt markering av denne dagen. God fredag!!! 🙂 <3

  2. Jippi !! enda en kanal med Thea ❤️ Jeg elsker Foreldrerådet så hardt at hele min vennekrets er smertelig klar over min avhengighet . Jeg hører på deg når jeg kjører hjem fra jobb ( må høre nyheter til jobb – selvtvungen regel) når jeg løper & når jeg triller lillegutt & når jeg rydder. Jeg hørte » barnehagestart» når jeg løp i styrtregn, og gråt sammen m deg mens jeg løp og hørte på » vanskelige fødsler» i reprise ( blir så rørt når du holder på å gråte når dere snakker om vanskelige ting) Holdt på å kjøre av veien når jordmor anbefalte å amme & ligge SAMTIDIG i en episode om nærhet eller amming ( jeg oppdaget poden i år, så jeg har jobbet meg bakover i tid. ) Og ble veldig npr jeg så på Insta at ferien din var over ( ja litt ego) for da kom ny pod. Så jeg er en ihuga fan som stalker deg på alle kanaler, heldigvis bare digitalt ? Hører selv jeg hører litt ut som Stan her ( 2001 referanse ) men prøver bare å si at du er min yndligsdigitale person ?

    1. Herregud! ❤️? Nå ble jeg skikkelig rørt! Tenk at jeg har en så fin stalker på internett!! ???? Blir veldig imponert over all den løpingen, du høres ut som en sånn person jeg drømmer om å være. Takk for at jeg får være med, føler nesten at jeg trener selv ?

Legg inn en kommentar