2 Comments

Lørdagsbrevet; Kjære stusselige deg

 

Grå lørdag og frokost til lunsj

Noen ganger er en grå lørdag det beste man kan få. En solskinnsdag ville krevd for mye, den ville pushet og dratt i kroppen, insistert på at jeg burde komme meg ut av døra og gått omkring. Men en gråværsdag, en lørdag uten planer, hvor man i tillegg kan lage frokost til lunsj og lese en avis på papir, det gjør det hele fullkomment.

I alle fall mer fullkomment enn jeg har følt at livet mitt har vært den siste uka. Jeg har vært nede i en stusselig dump, hvor i-landsproblemene har tårnet seg opp og virket overveldende, samtidig som jeg har vært svært klar over at de er i-landsproblemer, så jeg har skammet meg litt på toppen. Det er jo rimelig ubrukelig å ligge å sutre over at man er litt syk og svak, og samtidig skamme seg over at man sutrer. Men sånn har det nå engang vært, og da kommer denne grå lørdagen som en regelrett gave.

Jeg sitter fortsatt i morgenkåpe i sofaen, spiser frokost til lunsj og leser i en papiravis. Hver gang jeg leser Morgenbladet minnes jeg om at jeg skal avslutte abbonnementet på nettopp Morgenbladet, for det er helt unødvendig at jeg får den levert på døra. Før jeg rekker å gjør noe med det, så leser jeg noe interessant, og så glemmer jeg det hele, og abbonnementet fortsetter å rulle.

I dag handler avisen blant annet om effekten internett og teknologi og teknologiens design har på oss. For eksempel er vi så vant til at ting er glatte og skinnene, i ren design, uten nupper og feil, at det antakeligvis endrer hjernene våre. Akkurat som at eksponeringen for alle de perfekte kroppene, våre skinnende dupeditter til stadighet viser oss, endrer synet vårt på hvordan kropper skal se ut. Og vi merker det ikke en gang.

Jeg har stort sett ikke så mye tid å vie til å grunne på sånt, det har vel ingen av oss, men det på en måte litt trøstende å se at vi blir mindfucka til å tro på den perfekte verden, det perfekte liv og glatte overflater, siden jeg nettopp har ligget i sengen og sutret over stussligheten min. Jeg tar den innsikten til inntekt for meg selv, jeg er egentlig ikke så stusselig som jeg altså har trodd denne uka, jeg er bare hjernevasket til å tro at det ikke er lov til å være syk og slapp og svak innimellom.

Med det blir denne lørdagen enda mer lovende. Jeg vil på tampen her minne dere (nok en gang) på det jeg altså selv ikke klarte å huske på denne uka;

Livet skal også være skikkelig kjipt noen ganger. Det skal være kjedelig, trivielt, stusslig, man skal føle seg svar, stygg, syk, liten, sårbar og trist. Det er en del av pakka. Det er kjipt, klart det er kjipt, men vi kommer ikke utenom. Det er bare å sjekke av i boka på at noen dager blir stusslige, og gå videre. Ingen grunn til å skamme seg, vi er rett og slett programforplikta som mennesker, til å også være noe annet enn lykkelige.

Litt digg å vite da?

God lørdag!

Skål for stusslighet

2 Comments

  1. Jeg er så ubrukelig og stusselig om dagen atte eh ja. Klapper meg selv på skulderen som en krigshelt hvis jeg klarer å pante flasker og betale regninger på samme dagen. Hjelpess. Så ja, tiltres.

    1. Da er vi to! Bare å krysse av i boka, man skal ha en del sånne dager. Like greit å eie det. God lørdag til deg og stussligheten din! ❤

Legg inn en kommentar