Nakenfølelse, nedstemthet og den store løsningen

 

Hjernen min mener det er her jeg burde være. Kroppen er enig.

Man trenger ikke være naken for å føle seg naken. Man kan faktisk føle seg MER naken med klær på enn uten, i alle fall er det min erfaring. I går for eksempel, så følte jeg meg både naken og helt fri, på tross av kjedelige gjøremål på planen, med en kropp som var fullt  påkledt, en helt vanlig torsdag.

Jeg hadde nemlig glemt macen på jobb. Hver kveld skriver jeg noe, enten her, eller på mail til noen, eller på prosjekter. Det skrives alltid. Det ligger alltid og lurer noe forefallende. Da jeg i går oppdaget fraværet av mac, ble jeg først helt forfjamset. Jeg tuslet rundt i stua med en avis i hånden, uten retning og mening. Ingen mac, ingen blogg, ingen jobbing.

Følte meg naken, alene og fri. Som når man fikk uforutsett fri på skolen da man var barn. Det var kjemperart, gøy og litt skremmende. «Hva skal vi gjøre nå?? Hvor skal vi gå? Skal vi dra hjem allerede??». På den tiden dro vi ofte til en av vennene i nabolaget og laget ostesmørbrød. Det var alltid en heldig jævel med mikrobølgeovn og piffikrydder, som sørget for mat til alle de nylig frisatte sjelene.

Nå har jeg mikrobølgeovn selv, og valgte også i går, å feire min forvirrede frihet fra forefallende arbeid med smeltet ost. Jeg leste til og med i en bok. Det var som en liten ferie. Men akkurat som på ferie, så savnet jeg denne maskinen. Endte opp med å netthandle fra mobilen. Kremt.

Knut overtalte meg til å legge vekk boken og handle sydentur. Det er hans feil.

Dere skjønner, jeg har hatt en liten blues i kroppen de siste ukene. Har grunnet noe fryktelig på hva det kan være, har lett med lys og lykter i hjernen min for å finne årsaken til nedstemtheten. Men jeg har ikke funnet noenting. Jeg har absolutt ingen ting å være nedstemt for. Det er kanskje da det er mest irriterende av alt å være det likevel. Skjønner dere hva jeg mener?

Når du på toppen av å være litt nedfor i tillegg må skamme deg over at du er det, fordi du egentlig har all grunn i verden til å være superhappy. Vel folkens, jeg fant til slutt ut hva det var;

VINTER

Jepp. Mørketiden har på dette tidspunktet holdt på med oss så lenge, at det fucker med hjernene våre. Vi tror vi er misfornøyde, vi tror de er ting vi må fikse på, vi tror vi ikke duger. Noen av oss, i alle fall. Men jeg har en god nyhet; det er bare kødd. Det er nemlig det dølle været, den kjipe temperaturen og den lange veien til vår, som tuller med hjernene våre (hvis du ikke kjenner det igjen i dette, men elsker sesongen og stråler ut av alle porer; gratulerer! Fortell meg gjerne hvordan du gjør det).

Hva gjør man da? Vel, jeg bestemte meg for å ta den korte veien til lykke; bruke penger på noe fantastisk. Jeg satt i min stusslighet og sutret, kom på at det var vinteren sin skyld, og ble plutselig klar over at det er NÅ jeg trenger å bruke penger, – ikke til sommeren. Til sommeren er det bare å gå ut med sandaler, se på folk og spise en is. Man trenger null kroner om sommeren (eh, man trenger kanskje noen kroner, misforstå meg rett). Akkurat nå derimot, det er nå man må gjøre en innsats for å hygge seg (om så hyggen kommer senere).

I løpet av en kveld uten mac hadde jeg booket sommerferie, bestilt flybilletter og leid hus. Fyttigrisen jeg kunne kjenne solstrålene hele veien fra fremtiden mens jeg overførte sparepenger og smilte hele veien gjennom nettbanken. Jeg var nesten der! Kunne faktisk kjenne lyden av strand og bølger og sand i håret. Det funket!

Glad som en lerke har jeg siden da, bare googlet bilder av blått hav og palmer. Jeg våknet med et smil i dag, jeg har vært over snittet gira på jobb, og nå på helg. Det er kanskje ikke bare den sydenturen, det handler nok også om at jeg fant ut av bluesen. At det ikke egentlig var noe galt, ingen grunn til å skamme seg likevel. Det var bare vinter.

Hvis du (som meg) kjenner litt ekstra på kjedsomhet, sutring, mangel på piff og dølle dager; ikke fortvil. Det er ikke livet ditt, kroppen din, forholdet ditt, ungene dine, jobben din eller huset ditt det (nødvendigvis) er noe galt med. Det er bare vinteren. Og den får du ikke gjort en pøkk med uansett. Hvis du har penger, bestill den ferien nå! Eventuelt bare en helg, en hyttetur eller en vennemiddag. Det er NÅ vi må kose oss! Det er nå det er lov å gi litt faen,  vi er nødt til å komme oss gjennom denne sesongen, og da må man av og til dra på litt (hvis man vil).

Jeg skal ut i kveld, og jeg tror jaggu jeg skal late som jeg er på en øy i Middelhavet og ikke har en bekymring i verden. Livet er for kort, man må faktisk bare sørge for at det er så deilig som mulig, spesielt på denne tiden av året.

God fredag, folkens!

(Kjenner at jeg burde ta ut kontanter, det er rimelig risikabelt for meg å gå ut med denne attituden og kredittkort. Hvis jeg havner i Luksusfellen får jeg jo noe å skamme meg for på ordentlig, liksom. Hadde ødelagt alt.)

Sydenstemning i kroppen, hverdag i sveisen og åpen fredag. Whoopwhoop! God helg!!!!!

 

Legg inn en kommentar