1 Comment

Ulveangrep, fake fried rice og kjøkkenpoeng

 

Dette var det jeg hadde i kjøleskapet. Ikke akkurat et gilde, men kanskje det kan bli noe likevel?          #sponset

Mandagen slo meg som en betongkloss i fjeset i dag. Før det første lå jeg søvnløs i timesvis i natt og vre meg i sengen, mens jeg funderte på hvorvidt Tidemann og jeg hadde overlevd et potensielt ulveangrep, på en søndagstur i skogen (!). I mangel på andre bekymringer skapte jeg mine egne, og med ulvedebatten friskt i scrolleminnet mitt, falt altså hjernens valg på ulv som trussel. Søndager ass, de kan være vrange. Kroppen er trøtt, sinnet er våkent, og en mammahjerne kan dikte opp de sykeste scenarioer om trusler mot ungen sin.

Vel, etter noen korte (men sjukt tiltrengte) timer med søvn, så var det plutselig hverdag, skolemat og rutiner igjen. Kan vi innføre tredagers helg? Bare kaster det ut som et forslag. Jeg har den siste uka gått inn i prosjektet #starthjemme, og driver stadig med ulike tiltak for å kutte klimautslipp fra vår lille husholdning. Det er de små tingene som monner best, og det er egentlig ganske gøy. På ducky.no kan man registrere seg, og så velger man ulike tiltak, og så regner kalkulatoren ut hvor mye du sparer av klimautslipp hver dag. Har dere sjekket det ut? Anbefaler alle å bli med, det er både lurt og gøy å se hvor mye forskjell man kan gjøre med ganske små endringer.

En av tiltakene jeg har krysset av på er kjøttfrie dager. Dessuten skal jeg prøve å bruke opp alt som er i kjøleskapet før vi handler, spise opp restene rett og slett. Vanligvis ville jeg i dag gått for fiskepinner eller noe annet enkelt, men dette lille prosjektet gjør at jeg må kikke i kjøleskapet først. I dag fant jeg en litt kjip blomkål, en paprika, en chili, og noe litt stusslig vårløk. Ikke til å åhoppe i taket av, men en annen kveld jeg scrollet meg i søvn på instagram, så jeg en oppskrift på fried rice, bare at det ikke var ris, men blomkål.

Kan en kjip blomkål, noen halvvisne vårløk og annet rask bli til en middag? Fristet av å krysse av på et ekstra tiltak og føle etterlengtet god samvittighet, så ble det ettermiddagens lille prosjekt.

Mens Tidemann skrev på boka si (han har nemlig oppdaget word på macen, og skriver en crazy historie der), så lagde jeg «fake fried rice» fritt etter hukommelsen.

Først deler man opp blomkålen i en «hæpp» (det er det vi kaller denne kuttemaskinen i min familie, den heter nok ikke det, men altså en sånn maskin som kutter ting fort og smått).

Litt døll blomkål i en såkalt «hæpp». Hva kaller dere den maskinen? Mulig den heter noe annet.

Jeg styrte litt med det, for tok selsvagt en latmannsbør som vanlig, så maksinen ble for full og det ble ikke jevnt, men det ordna seg til slutt. Slang den kuttete (og ganske couscous-aktige) blomkålen i en stekepanne, med litt hvitløk, litt paprika, litt chili og vårløk.

Ser ut som ris, ikkesant?
Kunne tatt flere grønnsaker, men hadde ingen. Sikkert digg med erter eller sopp eller noe annet man har i skuffen.

Så kikket jeg i hyllen i kjøleskapet, der alle flaskene med oljer og sauser og sånt bare står i det uendelige, og fant sesamolje. Det husket jeg fra instagram, de brukte sesamolje. Slang oppi en god dæsj, og stekte på ganske høy varme i panna mens jeg rørte. Tidemann leste høyt fra «boka» si. Mye rart som foregår inni det lille hodet, det kan jeg bare fortelle dere.

Sånn ser sesamoljen ut. Kunne sikkert brukt noe annet, de sausene man har i skapet tenker jeg at man bare kan gå løs på. Eller?

Når rdet hele har blitt litt varmt, sånn at blomkålen smaker mer enn bare blomkål liksom, så lager man et hull i midten og tar oppi noen egg. Jeg tok to, kunne egentlig ha tatt fler.

Egg i midten. Ser litt kult ut? Følte kjøkkenpoengene strømme på.

Så rører man bare eggene inn i resten, så «risen» blir litt klissete. Jeg slang i litt smør også (vi er glade i smør) og litt salt på slutten. Var veldig spent, Tidemann liker ikke blomkål noe særlig. Men det ble braksuksess!

Fake fried rice!!! 1000 kjøkkenpoeng og 100 mammapoeng til meg!

Det ble kjempegodt! Tenker at jeg sikkert kunne hat flere kule ingredienser oppi, kanskje litt revet ost (det er digg til alt), eller ha som rett ved siden av noe annet (kylling?), men det var godt alene også.

Ungen gikk til og med for ekstraporsjon, i sofaen, under et pledd. Vi startet måltidet ved bordet altså, men så var han ikke mett likevel, og det var så deilig å ligge i sofaen, så vi kjørte bonusrunde. Egentlig ble jeg bare så glad for at han likte det, at jeg ga etter.

Nå skal vi planlegge morgendagen her, det er da jeg egentlig har bursdag, og når man har en fyr på seks år i husstanden så er bursdag svært viktig. Han planlegger å gi meg kaffe på sengen, men han kan ikke lage kaffe, så vi må ta et kurs.

Og dere, når det gjelder et eventuelt ulveangrep, tror dere jeg ville kunne ha reddet Tidemann? Altså hvis en flokk ulver kommer og skal ta oss inne i en skog, hva burde man gjøre? I natt kom jeg frem til at det lureste ville være å løfte Tidemann opp i et tre, for ulver kan jo ikke klatre. Og så så jeg for meg at jeg brukte en pinne til liksom å fekte ulvene vekk, mens jeg skrek og hoiet så høyt jeg klarte. Ville det ha funka? Rent hypotetisk? Håper det (eventuelt at jeg sovner lettere i kveld).

God mandagskveld folkens!!

🙂

PS: Fersk episode av Foreldrerådet er ute i dag! Den handler om den siste tiden før fødsel, hvis du kjenner noen som er gravide så vil jeg (helt ydmykt) anbefale den på det sterkeste! 🙂

 

 

 

1 Comment

Legg inn en kommentar