Pålogget 4 life (?)

 

Man kan få rar sveis også, av å være for mye på internett. Bare så dere vet.

Det snør i syden, strender og palmer er hvitlagte av pudder, Trump innsettes som president i the U S of A i morgen, Tone Damli skal på nytt ut og være popstjerne, og Carola forteller at hun ikke lå med noen på hele fjorten år. What a time to be alive, dere!

Jeg mener det altså, det er jaggu mye som skjer i forkjellige dimensjoner hele tiden. Aldri før har vi visst så mye om så mange forskjellige ting samtidig, som vi gjør nå. Tenk på det, vi er de første menneskene i historien som forholder seg til denne mengden av info. Aldri har vi scrollet oss gjennom så mye rart på en gang før, fjeset mitt møter smoothie-oppskrifter, nakne kvinner (de er overalt), sammenraste hus og mennesker i krise, krydret med eksotiske dyr som lider, noen vidunderkurer mot alt fra fedme til inngrodde tånegler, smeltende poler og politikk, hver eneste dag. Nesten konstant.

Er det bra for oss å være pålogga hele tiden? Dette er visst et spørsmål «i tiden». Fikk dere med dere at superblogger Caroline Berg Eriksen var på God Morgen Norge nylig, for å snakke om å «logge seg av»? Hun tok nemlig nettopp fem dagers fri fra bloggen (gratulerer!), og kom på TV etterpå for å snakke om det. Hun glemte å si at Freia hadde betalt henne for det (og det er jo dårlig stil, rent journalistisk, for alle ville vel logga seg av internett hvis de fikk masse spenn og sjokolade. Forresten, spiser hun egentlig sjokolade?), men poenget skulle visst likevel være at vi muligens burde være mindre på internett.

Burde vi det? Mens jeg tenkte på dette i dag, faktisk når jeg tenker på dette nå også, så er jeg på internett. Jeg er veldig mye på internett, jeg er nesten på internett like mye som en gutt jeg leste om i dag (på internett), som nå tvangsflyttes til et omsorgshjem fordi han sitter så mye foran datamaskinen. Staten griper rett og slett inn for å stoppe ham i all dataspillingen. Han hverken spiste sunt, trente eller sov noe særlig, og foreldrene hans greide ikke å gjøre noe med det. Stakkars fyr.

Ironisk nok snakker jo internett fryktelig mye om hvor viktig det er for oss å komme oss ut, hvor mye vi bør trene, hvor sunt vi bør spise og hvor viktig det ikke minst er å «være tilstede». Vi skal være så innmari tilstede at det er helt sjukt, bare helst ikke på internett. Så man må lese seg opp (på internett) om hvordan man kan være tilstede noe jævlig i alt det man gjør når man er ute i friluft og mater barnet sitt og spiser grønnsaker man har dyrket selv (mens man ikke under noen omstendigheter ser på  telefonen, da må man begynne på nytt). Og når man har pugget metoden for hvordan man kan være tilstede og nyte stillheten og bare det å «være» så må man forte seg å logge av sånn at man får tid til å være tilstede i øyeblikkene, for de er jo sjukt viktige da, de øyeblikkene, de blir borte liksom. Svisj så er de borte, og man har nesten ikke rukket å være avlogget en gang, før man bare må se på noe på instagram. Smeltet ost for eksempel, eller sånne filmer av folk som er megagode på å pynte kaker.

Tror dere folk i fremtiden kommer til å synes vi var koko? «De satt på nettet hele dagen, de ante jo ingenting om at det var farlig!» Kommer de til å si det? Eller kommer de til å si «Hahahaha, de trodde internett var farlig! Loosers!» Kanskje de ikke kommer til å snakke om oss i det hele tatt, fordi de er så innmari flinke til å være tilstede i øyeblikket at fortid er fortid og det eneste som betyr noe er «nå». Mulig det.

Nå må jeg logge av her. Skal forte meg å være tilstede i ro og fred og kjenne på øyeblikket noe innmari før jeg skal legge meg. Har dårlig tid, for jeg skal også sjekke snap og skrive noen mail og se en serie på HBO. Øyeblikkene raser avsted, bare å holde seg fast.

God torsdag folkens, i morgen er det fredag!

What a time to be alive!

🙂

Legg inn en kommentar