Søndag, skog og sofa

 

På visning i skogen Tidemann tror han eier

Nok en søndag, nok en snikende følelse i magen av at man ikke har alt på stell før den nye uka. Spesielt fordi jeg har vært isolert med unge og vannkopper og har levd livet i en boble de siste dagene. Vi måtte avlyse både det ene og det andre denne helgen, men dro til skogs, der de eneste vi kunne risikere å smitte var en og annen friskus, om vedkommende skulle bli svært nærgående. Det skjedde ikke.

Derimot fant vi en halvferdig trehytte, mange bekker med is vi kunne knuse og diverse pinner og stokker. Mommo hadde kakao på termos, hun er en sånn som alltid har kakao på termos, og kan mer om skogen enn de fleste. De pleier å gå akkurat denne turen, Tidemann og Mommo, det er liksom deres greie. Nå fikk jeg aller nødigst være med, og ble vist rundt, som om det var visning på deres private eiendom. «Her er Tidemann-fjellet, der pleier vi å spise matpakke, og der kan du for eksempel klatre hvis du er veldig god til det».

«Her kan vi sove til sommeren. Vi trenger bare tak!»
Turkameratene

Egentlig burde vi bodd i skogen. I pinnene og konglenes land, så kunne ungen min løpt rundt som en Birk Borkason og hverken trengt mobilspill eller lekser. Utfordringen ville kanskje blitt den daglige dosen kaffe og eksos som min kropp trenger for å føle seg normal. Og så ville nok søndagsfølelsen blitt enda mer overveldende sittende i et tre.

Den er under kontroll nå faktisk. Vi har spist take away-middag hos Foffa, bygget togbane og sett på filmer fra da jeg var på Tidemanns alder. Likevel kommer det sigende, den lille spenningen i magen som minner meg om at det er tid for å skifte gir. Skulle ønske man kunne lure søndagen, liksom finne på et triks som gjorde den enda mer «helgete» enn den allerede er. Har dere noen forslag? Hva gjør dere for at helgen varer til siste stund? Jeg kommer ikke på noe bedre enn å lage meg kakao og se på TV.

Knut ligger her med sitt sure tryne som en varmlodden pute på teppet. Han skjønner ikke hva jeg maser om, katter har ikke søndagsfølelse. Han synes dessuten det er mye fetere å bo i byen enn i skogen, her har han gateslagsmål og fester han kan bli med på, kattefrøkner som sniker seg langs husveggene og tilfeldige Torshov-rotter han kan ta livet av. «Slapp av a» sier det hårete kattetrynet.

«Slapp av a»

Jeg skal gjør det, Knut. Mandagen er ikke før i morgen, og den blir sannsynligvis ganske fin. Må bare ligge her i sofaen litt først og tenke på den, mens Jarl på Kjendis-Farmen går i tvekamp.

God søndag, folkens! Bruk de siste timene av helgen godt, lat dere skikkelig, spis noe digg, kos med noen dere liker. Og takk for at dere liker og sender meldinger og snaps og det hele, det er så hyggelig (legg meg gjerne til på snap, heter theakli)! Fineste folka på internett, det er det dere er.

🙂 Thea.

 

Legg inn en kommentar