8 Comments

Juleblues

 

Juleblues er ganske vanlig. Please kke si noe annet, da føler jeg meg koko.

Når julebonanzaen legger seg, når pepperkakehuset har fått et tynt lag med støv, juletreet drysser (selv om det er kunstig, er det kødd??) og papirsøpla er fylt til randen, så kommer det gjerne en liten juleblues. Noen som føler det samme?

Jeg har kjent på det i flere dager, innimellom selskaper og kake, jobb på svarte dager og bytting av gaver, det er på en måte en slags tomhet. Flere jeg har møtt de siste dagene forteller om det samme, er vi programforplikta til å kjenne litt på et vakuum i jula? Noen kjenner det som ensomhet, noen kjenner det som melankoli, jeg kjenner det som tomhet. Eller mangel på livsgnist, kan jeg kanskje kalle det. «Livsgnist» er jo et veldig lættis ord, men det er faktisk det eneste jeg finner som beskriver følelsen.

Vanligvis er jeg litt mer oppjaget, litt mer entusiastisk kanskje, jeg gleder meg til noe, jeg har hundre ting på planen og hjernen jobber som et hurtigtog. Og nå har den jo gjort det frem til jul, pakker og forventninger og planer og tente lys. Jeg kjenner ingen som ikke er slitne akkurat nå, kan dere se det? Selv de som legger ut fine bilder fra fjellet og snø og idyll har en matthet i blikket sitt.

Det ligger en tåke av juleblues over vårt forspiste land. Kanskje er det meningen med litt tomhet, før vi i morgen ringer inn til nytt år og drikker noen bobler og lager en plan for hvor fantastisk 2017 skal bli? Problemet er for min del at jeg friker ut av mangel på begeistring. Når jeg ikke føler begeistring, så blir jeg urimelig bekymret for eget liv. Det er helt tullete, hvis jeg i mer enn ett kvarter føler at alt bare er helt okei, og ikke gøy eller spennende eller travelt, så tror tydeligvis hjertet mitt at enden er nær.

Heldigvis er kuren ganske enkel, jeg kjenner jo etterhvert denne julebluesen (eller blues generelt) ganske godt. Løsningen er nemlig å dra i blomsterbutikken, på polet og å kaste ut jula. Jepp. Det låter brutalt, det er mange som elsker å ha jul til langt ute i januar, men min kur mot juleblues er altså å pakke ned. Jeg føler at jeg støver ned, sammen med det pepperkakehuset. Juletreet må finne veien tilbake til boden, kulene må i kassen sin, og så må det kjøpes inn noen hvite blomster. Helst tulipaner som knitrer. Og så må det handles inn flasker med vin og bobler, som kan ligge i kjøleskapet og bli kalde til i morgen. De trenger ikke drikkes en gang, det handler mer om å komme hjem med klirrende poser fra polet og synet av flaskene i kjøleskapet.

Etter det skal rassen parkeres i den elskede sofaen, og så må jeg nesten bare regne med at entusiasmen kommer tilbake. Mulig jeg må lese en bok først, se en hel sesong av en serie eller høre på musikk i fem timer, men den kommer. Det må den.

Blomster; check, pepperkakehus knust og spist; check, flasker i kjøleskapet; check.

Håper hver og en av dere har hatt en deilig jul, at dere har spist så mye dere bare klarer, at dere har overlevd selskapene og kost dere. Hvis du (som meg) kjenner litt på en sånn tomhet eller et vakuum, så får vi bare sitte i hver vår sofa og vite at vi ikke er alene. Og at det går over.

Snart et nytt år! Gleder meg til å dele det med dere! Tenk så mye gøy det skal inneholde, jeg tror det blir dritbra. Seriøst.

 

🙂 Thea.

PS: Jøss, der kom faktisk litt av entusiasmen tilbake allerede. Kanskje jeg bare har følt meg flat fordi jeg ikke har blogget på noen dager? Shit, det kan faktisk hende. Vel, takk skal dere ha!! Seriøst, nå er humøret på vei opp. Dere er greie som leser her ass, jeg har tydeligvis savnet dere.

<3

 

 

 

 

8 Comments

  1. Juleblues støttes. Her og. Og nyttårsblues, tilbakeblikk og forsetter. Bluesen er total. Influensaen gir også mye tid til å ligge og holde fast i bluesen. Bestilte akkurat pizza, håper det hjelper.

    1. Pizza hjelper nesten uansett, spør du meg. Jeg skal se serier og spise kyllingsuppe, så blir det som det blir ? God bedring!! ❤

  2. Du er suveren altså!! Jeg følte meg så alene med min juleblues, og fikk skikkelig kick av å vite at vi er fler☺ Det gå meg mer energi gitt☺☺

  3. Takk❤️ Pizza hjalp? og Gilmore Girls på netflix? og pepperkaker med nonstop. Bluesen er jaget på dør for denne gang ? nå er det bare å berge seg gjennom nyttårsaften og nytt år. 2017! Hvor ble årene av? Nå hørtes jeg ut som jeg var 90 år, og fikk en blaff av blues igjen?

Legg inn en kommentar