Luke 22: Man får ikke til alt (og det er lov)

 

Denne julekalenderen handler om ting jeg har lært (eventuelt ting jeg burde ha lært) så langt i livet.

Like sikkert som at skuldrene er stramme, spenningen stor og forventningene høye på denne tiden av året, er det også at vi ikke kommer til å klare alt. Ting er dømt til å bli annerledes enn vi hadde trodd, på en eller annen måte. Jeg har for det første lært akkurat det; at man gjerne kan lage en plan, men da må man samtidig regne med at det bare er en plan. Og så har jeg lært noe annet veldig viktig; det er ikke så farlig.

Denne luka her for eksempel, den skulle jo vært åpnet klokka sju idag morges. Men den gang ei, for livet har presentert meg en god del kaos og moro på en gang, og da blir det som det blir. Den tiden jeg vanligvis setter av til å skrive her, den ble rett og slett brukt til å sove, i det veldig deilige (og litt dyre) sengetøyet jeg kjøpte til meg selv da jeg egentlig skulle kjøpe julegaver til andre. Kremt.

For selv om jeg har en plan om å skrive et innlegg her, eller du har en plan om hvordan jula skal bli, om maten, om hvordan du skal se ut, om gleden og om samholdet i familien, ja, så kan det hende det blir annerledes. Det er ganske viktig å ta høyde for.

Hvis man setter seg ned innimellom, og kjenner etter inni kroppen, puster litt, så kan man få tak i hvordan man har det. Man kan nemlig ikke helt få tak i hvordan man har det med hodet. Hodet svarer bare hvordan du tror og tenker at du har det. Kroppen svarer hvordan det hele faktisk er, den gir deg svar på tingenes faktiske tilstand.

Og det er lov til å være sliten, det er lov til å være spent, forventningsfull, glad, lei seg eller bare sjukt trøtt. Selv om ikke de følelsene var på den planen hodet ditt lagde om disse dagene. De følger sjelden planen, de følelsene.

Å ta seg en liten realitycheck mellom slaga, det er viktigere enn å ha dandert pakkene med tørkede blomster og all verdens stas. Du du kulle kanskje ha kjøpt inn gave til naboene, eller ringt en tante, eller takket for de julekortene vennene dine sender, du skulle kanskje ha sendt en mail til noen før de dro på ferie, lest av strømmen eller fått vasket på gjesterommet. Men hvis kroppen din, i det lille øyeblikket du kjenner etter, sier at du heller skal lage deg noe kakao, ta deg et bad, eller legge deg i sengen med det deilige sengetøyet, så har du så jævlig lov til å høre på den.

Det blir jul, uavhengig av om planen din følges til punkt og prikke, det blir julekalender her (om enn litt senere enn planlagt) og folkens; om noen dager er det faktisk over. Så man må huske å kose seg mens man kan.

Han en deilig kveld!

🙂 Thea.


Velkommen til en slags julekalender! Lukene vil åpnes her (nesten) hver morgen klokka 07.00 (men deles muligens ikke på facebook før noe senere). Håper dere liker den, da må dere gjerne dele og invitere vennene deres (hvis ikke kan dere bare klikke dere videre på internett, det er null stress). God jul!

Legg inn en kommentar