2 Comments

Luke 10: En hårete legg og du er klar

 

Denne julekalenderen handler om ting jeg har lært. Spørs om jeg får til 24 luker, men jeg skal prøve.

Siden det er lørdag og noen av dere muligens skal ut på galeien i dag, så skal jeg fortelle dere om en ting jeg har lært (men som jeg ikke har fortalt noen om før). Det er ikke det at jeg skammer meg over det, egentlig, men jeg tenker at jeg kanskje jinxer det ved å si det høyt. Vel, here goes:

De beste kveldene blir aldri de hvor man er hundre prosent forberedt. Det vil si, hvis du er skrubbet og pudret fra topp til tå, hvis hver krok er overhalt, barbert, stelt, sminket eller gredd, hvis stømpebuksen er ny, skoene blanke, kjolen perfekt, sveis og fjes perfekt; da blir kvelden sjelden bra.

For min del har det alltid vært sånn. Hvis jeg styrer med antrekk og forventinger til en magisk aften, så kan du banne på at den blir døll. Hvis jeg går ut uten at et eneste hårstrå er bustete, med innsats og paljetter, så blir det bare ikke gøy.

Jeg ser med beundring (og forundring) på de folka som alltid får det til, de som ser lakkerte ut fra topp til tå, og lurer noen ganger på hva hemmeligheten er. «Hemmeligheten er at de aldri har det så gøy», svarer den lille, svarte stemmen i hjernen min. Luer på om den har rett?

Jeg husker nyttårsfester da jeg var yngre, nyttårsaften er jo tidenes mest oppskrytte kveld, og hvis man i tillegg gjør perfekte forberedelser og steller hver krok av kroppen, så er det rett og slett dømt til å bli kjedelig. Da jeg ganske tidlig i livet forsto at det var sånn det hang sammen, så sørget jeg derfor for at jeg IKKE hadde alt på stell. Jeg barberte for eksempel bare en legg (ingen bryr seg om det uansett), og jeg valgte ofte strømpebukser som hadde et lite hull på tåa. Kanskje til og med to hull.

Det funker! Nå, i voksne dager, gjør jeg meg aldri helt flid. Jeg planlegger aldri et antrekk, tar aldri en hel overhaling på en gang, er aldri en sånn glasert type. For da får jeg det rett og slett ikke så gøy. Kanskje er det fordi forventingene stiger når man har lagt ned en innsats, kanskje er det ren og skjær magi. Men de morsomste kveldene er de hvor man gir litt faen, går ut rett etter jobb, har på seg klær man kan danse i, sko som er gode og tenker mindre enn ellers på hvordan man ser ut.

Så jeg faker det. Og det anbefales. Hvis du skal ut i kveld, prøv å gå ut helt midt-på-treet-klar for fest. Tørrshampo og lebestift er mer enn nok, og kvelden kommer til å bli over all forventing. Og hvis den ikke blir det, så har du i alle fall ikke kastet bort timer foran speilet med å bygge forventninger. Du er helt fin nok som du er, det holder i lange baner.

Ha en gøyal kveld, fine folk!

🙂 Thea.

 


 

Velkommen til en slags julekalender! Lukene vil åpnes her hver morgen klokka 07.00 (men deles muligens ikke på facebook før noe senere). Håper dere liker den, da må dere gjerne dele og invitere vennene deres (hvis ikke kan dere bare klikke dere videre på internett, det er null stress). God førjulstid, fine folk!

2 Comments

  1. Helt enig Thea, men syns ikke man skal droppe paljetter hvis man har mulighet. En glorete paljettkjole tar lett oppmerksomheten fra manglende hårvask eller hull på tåa. Og hvem blir vel ikke glad når en kollega/venn/kjæreste osv møter opp på fest som levende diskokule. Da må jo festen bare bli bra!

Legg inn en kommentar