Begravelse, dop og magi

 

Noen med skills har pynta på Karl Johan

Etter å ha ligget et døgn i sengen med alle hodepiners mor, fikk jeg grått meg til en time hos fastlegen i dag. Herregud så deilig det er å få gå til lege når man er dårlig! Med migrene-medisin innabords gikk livet plutselig så mye bedre og jeg ble til slutt klar for å hente ungen min, og fortelle ham de triste nyhetene om rekens selvmordsaksjon.

Han tok det med knusende ro, og en raus mengde nysgjerrighet. «Kan vi åpne hodet og se inni om fiskene fortsatt lever?». Jeg var ikke direkte negativ, jeg husker selv hvordan vi fikk kikke inni magesekken på fisken Pappa sløyde da jeg var barn, noen ganger hadde de levende krabber liggende inni kroppen. Men Tidemann trakk seg da han luktet RekePeke på nært hold (jepp), og vi bestemte oss for en kort, men verdig seremoni på badet, før de alle reiste videre til det store havet.

«Takk for at du kom til oss, og god tur videre»

Jeg hadde trodd jeg måtte avlyse kveldens magiske høydepunkt, på grunn av det verkende hodet, men den elskede medisinen fungerte. Noen ganger er jeg oppriktig takknemlig for dop, legestanden og moderne medisin. Vi fikk med oss «Reisen til Julestjernen» på Nationaltheateret, og det var like enestående som jeg husker det fra min egen barndom. Greven var slem og komisk, Sonja var skjønn og fikk tak i stjernen til slutt, og barna ropte til scenen av engasjement.

Det malte teppet på Nationaltheateret gir meg sommmerfugler i magen

I tillegg har Oslo hevet standarden når det gjelder julestemning, det er boder og julelys og musikk over alt. Vi kjøpte glaserte epler på veien hjem (som en bestikkelse da jeg nektet å ta Pariserhjulet, jeg har høydeskrekk) og landet i sofaen til en episode Snøfall før sengetid.

Måtte kjøpe meg ut av Pariserhjulet gitt

Det singler i glass ute, jeg kan høre feststemte folk glede seg til kvelden. Vi møtte en hel nissegjeng med høy promille på trikken, de var godt i gang allerede og skulle svinge seg på Karl Johan. Ungen min hold meg litt ekstra i hånden og hvisket «De er ikke ordentlige nisser de der, Mamma». Det hadde han rett i, de var antakeligvis revisorer på julebord, endelig klare for å «slå seg løs» og «være gærne». Jeg tenker flere av dem kommer til å ligge i fosterstilling i morgen, vuggende i skam.

Håper alle har en deilig kveld, enten du har stappet deg inn i for trange hold in-strømpebukser og er klar for fest, eller tilbringer kvelden på sofaen med midt-på-treet-underholdning fra TVn. Det er helg folkens!

🙂 Thea.

 

Legg inn en kommentar