2 Comments

Folkelige genier (og dyne fremfor fest)

 

Tror dere Carlsen drakk sangria da han festet vekk sorgene sine under sjakk-VM? Det hadde jeg gjort. Dette er forøvrig et bilde fra i sommer, da jeg heller ville være ute enn under dyna. Sånn er det ikke i kveld, men det må være lov.
Tror dere Carlsen drakk sangria da han festet vekk sorgene sine under sjakk-VM? Det hadde jeg gjort. Dette er forøvrig et bilde fra i sommer, da jeg heller ville være ute enn under dyna. Sånn er det ikke i kveld, men det må være lov.

Jeg synes det  var så deilig å lese om Carlsen i dag. Elsker når genier viser seg å være helt vanlige folk, eller i alle fall viser at de har menneskelige trekk (det er vel mer det siste). Magnus Carlsen dro på fest da han var deppa. Han valgte å feste vekk sine bekymringer, midt i sjakk-VM. Det er altså noe så befriende ved å lese at Carlsen og jeg har samme strategi når det gjelder tunge dager. Vi er to av samme alen, rett og slett. Bare at han blir verdenmester etterpå.

Nå er det ikke sånn at man alltid kan (eller bør) dra på fest når livet går deg i mot, men det kan være lurt å skaffe seg en digresjon. Det å snu på flisa når ting går trådt, det å hive seg rundt og henge med folk man liker eller danse med fremmede, kan være løsningen på de vanskeligste ting.

Hvetebakst, turer i skogen og en hel dag i sengen under dyna er også strategier som til en viss grad kan funke, men fest er uten tvil det morsomste alternativet. Jeg liker nesten alltid nyhetssaker som viser at flinke folk, genier, atleter, imponerende eksemplarer av menneskearten, er (nesten) helt like som meg selv. Det er mer som forener oss, enn som skiller oss, liksom.

Min strategi i kveld, etter en over middels tøff fredag, er det motsatte av fest; nemlig søvn. Ungen min sover i sengen sin, klar for å stå opp samtidig som en over middels flittig baker (dagene starter før seks fortiden), i ren og skjær lykke over at det er pakkekalender som venter. Og søvn er det eneste kroppen min ber om fortiden, det er kjedelig men sant. Jeg har visst blitt et dovendyr med sprekkeøyne.

Gikk forøvrig på en liten luksussmell i dag, kjøpte tre sett sengetøy i fineste kvalitet. Er det innafor å kjøpe gaver til seg selv et par uker før jul? «Ja, hvis gaven handler om å sove» svarte hjernen min i dag, og vips ble det sånn. Dere andre må gjerne feste, enten for å slukke deres sorger, få ventilert litt (sånn som Carlsen) eller fordi kroppene deres er uthvilte og fjesene klare for å drikke drinker og kysse folk.

Jeg blir bare ikke med i dag. Jeg legger meg i mitt damasksengetøy istedenfor, og venter på våren.

(neida, vi skal bake i morgen, men det hørtes så fint og dramatisk ut bare).

God fredag til deg, hvor enn du måtte befinne deg! Husk at helgen er til for at du skal gjøre hva du vil, enten det inneholder sangria, sofa, folk, mat eller bare seng.

🙂

 

2 Comments

  1. Jeg er for fest, eller soving, eller bare gjøre som nå, se en drittdårlig film på netflix når ingenting går som det skal. «hjelp vi er på juleferie» tror jeg den heter. Uken startet på mandag med å skli på parketten på ullsokker, slo nakken og bakhuet. Hadde en travel uke med tre vakter jeg hadde tatt på meg for kollegaer som skulle gjøre hyggelige ting i førjulstiden. Ble liggende på sofaen og være svimmel og ha vondt i hodet. Måtte ringe og si …eh jeg tryna hjemme, kan ikke jobbe. Flott? var ikke ordentlig skadet en gang, bare veldig uggen og uvel. Endte opp med panikk for at jeg var ordentlig skadet og ringte en venn (legevenninne som jeg studerte med) for å klage. Hun sa: hæ, du klager aldri. Du jobber døgnvakter med brukket arm, det her må være noe alvorlig. La meg inn, og brukte masse skattekroner på scanning og hit og dit. Reiste hjem samme kveld. Ingen skade skjedd. Heldigvis! Men hallo. Flaut. Lå der og grein fordi jeg hadde innbilt meg selv at jeg var alvorlig skadet, to døgn etter at jeg falt. I dag dro samboeren i krigen. Igjen. Ingenting uvanlig med det. Siden det er jobben hans. Anyway, jeg har ligget hjemme hele uken etter å sklidd på gulvet. Sviktet kollegaene mine. Hauset opp venninner og andre selv om jeg ikke var alvorlig skadd. Og jeg burde egentlig vite bedre. Drittuke. PhDen min skal leveres om en uke. Men… Jeg velger netflix, tre julebrus og en flaske satans dyr rødvin. Fordi drittuke. Burde nesten hatt en egen blogg i dag, denne kommentaren tar aldri slutt. Beklager sutringen her. Oppsummeringen og konklusjonen er. Ja, til fest, protest og eventuelt hest hvis det gjør det glad, når ting butter:) ja til alt som funker. Tar meg en skumnisse jeg?

    1. Herregud!!!! For en uke!!!! ??? Bra den er over da, og at du har rødvin, julebrus og skumnisser ❤️❤️❤️ Og du; start en blogg!!!! Hadde lest den hver dag!!! ??????

Legg inn en kommentar