6 Comments

Pedofili, TV-tid og strømpebukseproblemer

 

Sånn kan også et bloggtryne se ut. Ingenting får meg ut av sofaen i kveld.
Sånn kan også et bloggtryne se ut. Ingenting får meg ut av sofaen i kveld.

Man lærer så lenge man lever, sier kloke, gamle (og noen helt vanlige og unge) folk. Som voksen tenker jeg sjelden over at jeg lærer noe, det går som regel litt av seg selv. Men de siste døgnene, etter at jeg skrev om overgrepssaken, så har jeg jaggu blitt bevisst på en del ting. I går var jeg for første gang på direktesendte nyheter, jeg har fått sykt mange meldinger fra fine (og ikke sååå fine) folk, og livet har vært litt koko. Og så har jeg selvsagt vært på jobb og sammen med barnet mitt og alt det der. La meg kort oppsummere hva jeg har lært:

 • Internett er et effektivt sted. I det ene øyeblikket sitter du hjemme i sofaen og skriver noe du føler sterkt om, i det neste øyeblikket leser hundre tusen mennesker det du har skrevet (og mener noe om det). Det har skjedd noen ganger før, men jeg blir ikke helt vant til hvor store ting kan bli.
 • Pedofile er ikke nødvendigvis overgripere, dette har mange fortalt meg siden i går (og det stemmer jo det). Moralen er: det lønner seg å være skikkelig nyansert i overskriften, for det er den folk henger seg opp i (når hundre tusen mennesker leser det du skriver).
 • Mange mener pedofili er en legning. Noen få mener det er på linje med homofili. De fleste er uenige i det. Uansett burde man altså, når man skriver ting på internett, vite skikkelig godt hva man snakker om (og uansett hvor nøye man er, så er det sannsynlig at finne noe å plukke på).
 • Ganske mange folk mener vi ikke bør snakke med ungene våre om vanskelige ting. Jeg er helt uenig.
 • Mennesker er rørende. De sender tilbakemeldinger hele døgnet når de bryr seg, på meldinger, på mail, på telefon. Seriøst; folk flest er skikkelig fine, det er viktig å huske på. Det er jævlig mange varme, imponerende folk der ute, og det gjør meg varm om hjertet. Jeg får tro på oss som art, rett og slett.
 • Folk som jobber i sminken på TV er veldig flinke. De fikser hele ansiktet ditt, rydder opp og gjør et grått og bollete musefjes til et TV-tryne. Dessuten er de skikkelig greie. Skulle ønske jeg hadde en sånn person i livet mitt hele tiden.
Det er magi det som blir gjort i sminken på TV2.
Det er magi det som blir gjort i sminken på TV2.
 • Det er skummelt å være på direktesendte nyheter. I alle fall når man skal snakke om noe som er viktig, og ikke er proff, og sitter i et studio helt alene.
 • Det er viktig å gjøre ting man ikke er vant til, selv om det er skummelt. For det går som regel bra (og hvis det IKKE går bra, så har man fortsatt familien sin og vennene sine og verdens greieste lesere på bloggen).
 • Man burde ikke ha en strømpebukse som klør når man er på TV for å snakke om viktige ting, for det er veldig distraherende.
Skravla i vei, på tross av stikkete strømpebukse.
Skravla i vei, på tross av stikkete strømpebukse (foto: Tiffany  L. A. Grøndahl)
 • Hvis barnet ditt ser deg på TV, så kommer han til å fortelle det til alle. Også til forbipasserende og naboer og fremmede på kafé. Forbered deg på å bli litt flau når ungen din tror du er en stjerne (men fremmede ikke nødvendigvis er enige i det).
 • Mange mennesker har blitt utsatt for overgrep. Mange av dem har aldri snakket om det med noen. Jeg har fått mailer som har fått meg til å gråte, og jeg vet ikke alltid hva jeg skal svare. Folk går gjennom mye vanskelig der ute, og man vet ikke alltid om det. Note to self: Ikke døm noen før du vet hva de har opplevd.

Og sist men ikke minst:

 • Jeg har verdens aller beste lesere. Dere som er inne på denne bloggen her, er helt seriøst; verdens fineste folk. Makan til varme, klokhet, humor, og evne til å gi tilbakemeldinger har jeg aldri sett. Dere er helt rå. Jeg vil klemme dere alle sammen.

<3 Thea.

 

For andre gang denne høsten ligger denne (vanligvis lille) bloggen på topp. Det er bare fordi dere er jævlig fine. TAKK!!!!
For andre gang denne høsten ligger denne (vanligvis lille) bloggen på topp. Det er bare fordi dere er jævlig fine. TAKK FOLKENS!!!!

6 Comments

 1. Det er så forfriskende at du snakker fra levra! Første gang jeg har interessert meg nok til å følge en blogg. Virkelig verdt tiden! Rock on!!

 2. Thea for president! ??? livet er i pudderhvite interiørbilder med poserende barn med påklistrede smil (egentlig er ganske trist skue) hell no. Livet er jobb, mye jobb, innimellom relasjonskrøll, vinterslaps, hybelkaniner, sykdom, lidelse, skuffelser, joggebukse med kaffeflekker, boliglånsrente, avmakt, forkjølelse med mye snørr, snille folk, slemme folk og heldigvis en haug med små og store lykkestunder. Sånn er livet, sånn er bloggen. Derfor digger vi deg.

Legg inn en kommentar