Ut for å stjele

Tyv i skogen, som gjemmer seg bak fangsten.
Tyv  med lørdagstryne i skogen, gjemmer seg bak fangsten.

Noen ganger får jeg en idé i hodet, som jeg ikke blir kvitt før jeg har satt den ut i livet. Idéen trenger ikke være god, den kan faktisk være ganske dårlig, men jeg klarer ikke legge det fra meg, før jeg har prøvd. For to uker siden fikk jeg lyst til å ha en slags lys-installasjon i stua. Idéen kom etter å ha sett for mye på en TV-serie, hvor de har hage med mange lykter og alt er koselig hele tiden.

Jeg tenkte at vår stue kom til å bli koselig hele tiden hvis jeg lagde noe liknende (glemte at det faktisk er en hel rekke folk som jobber på TV nettopp for at det i alle scener skal være idyllisk, men samma det). Jeg stakk på Plantasjen og kjøpte lysslynger, og siden jeg ikke fant noe tre som likna på det jeg ville ha, så gikk jeg i utgangspunktet for noen bambuspinner. Det så litt rart ut.

Jeg har ikke klart å slippe ideen om å ha et slags lysende tre (som ikke er et juletre) i stua, så i dag, da Tidemann gikk i skogen med Mommo, så jeg mitt snitt. Jeg kjørte til utkanten av sentrum, til et sted det var busk og kratt, med sag under armen.

Jeg følte meg litt koko, det ser rart ut å gå alene i buskaset og sage ned kvister. Plutselig hørte jeg at noen gikk bak meg, og svatt skikkelig. Det var ikke en gal mann, ikke en bekymret nabo, ei heller et troll, det var tre rådyr!!! Tre rådyr som ble like forfjamset som meg. Vi så på hverandre en stund, og så sprang de avsted i en liten gjeng.

img_5668

Rakk ikke ta bilde før de hadde løpt litt avgårde. Følte jeg var med i en tegnefilm.
Rakk ikke ta bilde før de hadde løpt litt avgårde. Følte jeg var med i en film.

Hvem skulle trodd at man kunne møte på en gjeng med rådyr når man var på tjuvtokt? Ikke jeg. Det føltes litt som om jeg var med i en film, Narnia eller noe. Mulig jeg kommer meg for lite ut i naturen.

Fant en kvist til slutt, og dro fornøyd hjem. Var fornøyd helt til jeg fant ut at jeg ikke har kjøpt nok lysslynger. Men det ble ganske fint? Eller ser det rart ut? Mulig jeg har blitt litt blind etter trabasene.

Han har blitt hekta på bingo. Jeg har blitt hekta på kvister med lys.
Han har blitt hekta på bingo. Jeg har blitt hekta på kvister med lys.
Mangler lys til resten. Men man kan jo ikke alltid naile alt på første forsøk?
Mangler lys til resten av kvistene. Men man kan jo ikke alltid naile alt på første forsøk?

Det får være sånn en stund, til jeg eventuelt kommer på en bedre idé. Håper ikke noen anmelder meg for tyveri av kvister, det hadde vært en kjip avslutning på kvelden å få politiet på døra. Vi har masse Halloween-godteri igjen, så vi kunne eventuelt invitert på det (men da må de kommer før vi spiser det opp, er godt i gang).

God lørdag, folkens!

 

 

Legg inn en kommentar