Au revoir!

 

Skål!!!
Skål!!!

Ingen steder klirrer det så liflig i glass på en fredag ettermiddag, som på Gardermoen. Og følelsen man får i kroppen, når man rømmer litt fra tilværelsen, fra sprengkulda, det amerikanske valget og hverdagen, er faktisk rimelig fantastisk.

Når verden bestemmer seg for å kjøre en hard uke, med dødsfallet til Cohen som en trist topp på kransekaka denne fredagen, så er det digg å stikke av litt.

Jeg vet ikke hva de andre her på Gardermoen har på planen, noen er sikkert på vei hjem fra jobb, noen skal på sin livs reise og har forventning i øynene, noen gleder seg til å møte elskerinna si i et fremmed land, og noen har helt sikkert flyskrekk og gruer seg til det som ligger foran dem. For min del er det bare fryd og gammen, etter at man har fått barn, så er det å fly uten dem som å være på et lite spa, spør du meg. Det å sitte i et trangt sete ved siden av andre i trange seter, men uten en unge som styrer og maser, er som å få et lite stykke hverdagsluksus. Nå har barnet mitt vokst seg til, så han er stort sett fin på tur. Likevel sitter minnene fra ammeperioden og skriking og styr og gulp ombord på fly, såpass godt i kroppen min, at jeg nyter freden av å reise uten puppene på vift i kabinen (hvis dere skjønner hva jeg mener?).

Jeg skal til Paris, drikke vin, spise ost (herregud!!!), skravle og bare være et annet sted. Eirik, min fabelaktige venn, bor jo der, og Kristine, min fabelaktige venninne, skal være med. Jeg har alpelue i veska og rød lebestift i fjeset og føler at jeg med det er helt klar. Man trenger ikke mer, eller?

Vi drikker det obligatoriske glasset med vin på Gardemoen, tørker hverdagsstøvet av trynet og later som alt er gratis de neste dagene. Det er alltid mitt motto på tur forøvrig, «alt er gratis». Det kan bli dyrt, anbefales ikke hvis man er på tampen av lønningen, eller har veldig dyr smak. Mitt andre reisemotto er «jo mer du spiser, jo tynnere blir du». Det er en helt topp forutsetning å legge til grunn før man reiser til croissant-land. Man kommer muligens hjem litt fattigere og litt tjukkere, men det jeg lover deg; det blir en veldig fin tur på den måten.

Du må gjerne låne de mottoene forresten, de funker jo like bra selv om man er hjemme. Og så kan jeg slenge på noen til; «du må ikke gjøre det i dag, hvis du ikke har lyst» (fin for huslige oppgaver), «du er kjempefin, trenger ikke tenke på det» (hvis du ser skeptisk på eget speilbilde i dag), og «det går over» (hvis dagen er skikkelig ræva).

Sånn, da er vi vel klare for helg? God fredag, fine folk!!!!

Whoopwhoop!!!!

 

 

 

Legg inn en kommentar