4 Comments

Alt man ikke trenger

 

To stykk entusiaster bygger fete fantasi-ting
Vi trenger egentlig bare lego.

Man kan fort surre seg inn i forventninger som er helt koko i våre dager. Ikke bare når det gjelder alt man skal ha gjort, hvordan man skal se ut, og hvor imponerende det hele skal være, men også når det gjelder planer for en helt vanlig helg.

Jeg kan kjenne på det sjæl, jeg planlegger aktiviteter fra morgen til kveld, fordi jeg gjerne vil være en sånn mamma som finner på gøyale og kreative ting for ungen sin. Men har jeg egentlig spurt ungen min? Ikke alltid.

For barn må jo være minst like slitne som voksne etter en lang uke, med skole, AKS, aktiviteter, lekser, og forventninger fra alle kanter? Hvis jeg blir svidd i hjernen etter en uke med litt flere møter enn normalt, hvordan har egentlig barnet mitt det da? Siden fjeset mitt var grått av stress etter ukas strabaser, har vi denne helgen gjort noe litt annerledes; vi har tatt det helt ned.

Vi har slumret i sofaen, perlet opp nesten alle perlene vi har, gått i pysjen, laget noen snøballer av snøen vi fant på tunet. Vi har hvilt, skravlet og tegnet. Vi har lekt kileleker, hørt på musikk og ryddet på plass ved. Helt til i dag, for i dag hadde vi faktisk en aktivitet på programmet.

Etter tre timer på Kids Expo i Lillestrøm, var jeg sikrere i min sak om stress, enn jeg noen gang har vært før. Der så jeg fjesene til hundrevis av andre foreldre, og stemmene til like mange barn, og det handlet stort sett om at vi må forte oss hit, og vi har ikke tid til det der. «Jeg sa vi skulle ta sukkerspinnet etterpå, kan du høre etter, vi skal jo faktisk ha det HYGGELIG!!!!!!!!» ropte en mamma til sin sutrende datter midt i kaoset. Idyll over hele linja, med andre ord.

Mellom rader av leker, spill, avanserte aktivitetsopplegg og fancy maskiner, som både gjør ungen din smartere, raskere og sterkere, bøker som stimulerer både det ene og det andre, klatrestativ, elektriske biler for barn og intelligensfremmende spillbrett med kopper, så ble det rimelig klart for meg; det er ikke dette vi trenger.

Vi slo oss ned ved legoen, der vi hører hjemme, og bygget rare ting. Så dro vi hjem til søndagsmiddag, kveldsbad og peis. Etter nattasang så sovnet Tidemann, for en gangs skyld ikke helt utslitt etter dagens strabaser. Han fortjener jo å koble av han også? Han fortjener å være uthvilt etter helgen. Det er nye tanker for meg dette her, og det føles nesten ulovlig å legge opp til en hverdag med mindre på planen. Har vi blitt for aktivitetsorienterte? Er jeg inne på noe? Eller er dette en måte å prosjektere egne behov over på ungen min? (please si fra hvis det er det jeg driver med)

Nå skal jeg drikke kaffe og se på lineær-TV, som man gjorde i gamle dager. Da kalte med det jo bare for TV, egentlig. Det er noe sykt deilig med å ha en avtale med TVen på en søndagskveld på et spesifikt tidspunkt. Må forte meg nå, legge på noen kubber til, for snart begynner det.

Det føles trygt og gammeldags. Jeg kommer til å ha litt kjærlighetssorg over Nobel etter kveldens episode. Hva er kuren for serie-kjærlighetssorg? Kom gjerne med tips.

Håper dere gjør rolige og gammeldagse ting folkens, at dere hviler kropper og sinn disse siste timene før en ny uke starter. Det er lov å vente med arbeidsoppgaver og kjedelige aktiviteter til i morgen. Man må huske hvor viktig det er å gjøre ingenting.

God søndag!

🙂 Thea.

Peis, sofa og kaffe. Verdens eldste triks mot stress.
Peis, sofa og kaffe. Verdens eldste triks mot stress.

 

 

 

4 Comments

  1. Ja, poden her i gården ønsker seg mer hjemmetid. Forrige helg hadde vi alene hjemme helg. Fikk besøk av en av hans kompiser lørdagen noen timer og søndagen hadde vi en kort fin tur. Så koste vi oss masse hjemme. Det er viktig det også. Det skjer jo så mye spennende hver helg, men vi trenger jo ikke stresse.

Legg inn en kommentar