3 Comments

Knask i går, – eldgammal røy i dag

 

Insekter er både gluten- , sukker- og laktosefrie.
Insekter er både gluten- , sukker- og laktosefrie. Smaker dritt da.

Mens debatten «Halloween versus julebukk» raser videre, og folk slenger dritt i kommentarfelter og kaller hverandre kjipe ting, så har denne helgen stått i feiringens navn her i huset. Jeg har gode minner fra julebukkens dager, både julesanger og tørre kakemenn er fine minner fra de romjulene vi hadde nissefregner i fjeset og gikk rundt i nabolaget med kurv og kalde tær.

Men her i huset er vi glade i feiringer, vi feirer absolutt alt vi feire kan, for å være helt ærlig. Morsdag, bursdag, farsdag, kvinnedag, arbeidernes dag, jul, påske, pinse, id, fastelaven, Valentines, – BRING IT ON!!! Av og til feirer vi faktisk helt vanlig tirsdag. Høsten er lang og livet er kort, som jeg pleier å si (pleier ikke å si det egentlig, men det høres jo klokt ut?) så hvis litt godteri og en lykt og et kostyme kan gjøre helgen kulere for ungen min og meg, ja da blir det sånn.

Jeg tjuvstartet i går, egentlig er det jo Tidemann som har gledet seg mest til Halloween, men da jeg var i butikken så fikk jeg litt ånden over meg selv, og inviterte like greit til en liten Halloween-sammenkomst. La meg si det sånn: heks er visst mitt alter ego. Jeg følte meg mer hjemme i heksesveis og hatt, enn jeg gjør i mine vanlige klær.

Ung og frisk heks med barnefri inviterte til fest på lørdag
Ung og frisk heks med barnefri lørdag kveld

Men når man som en relativt ung heks med barnefri, drikker vin og danser hele natten, så våkner man som en ganske gammel og sliten type:

Blir til gammel, sliten og sur heks på søndag
Gammel, sliten og sur heks på søndag

Tidemann kom fra faren sin i ettermiddag og ble imponert over at jeg allerede var i kostyme. Det er utrolig hvordan litt sminke kan fremheve dine bedre trekk på en god lørdag, og dine svært mye mindre heldige trekk på en søndag.  Vi har nemlig feiret litt på forskudd her i bakgården, rause naboer inviterte alle familiene på tunet på fest, og hadde disket opp de mest imponerende retter.

Verdens søteste mumie-pølse
Verdens søteste mumie-pølse

Både voksne og barn hadde gjort seg flid med kostymene, og det har vært knask nok for hele året og ingen knep, bare god stemning. Jeg fikk til og med kose med den lille nyfødte ungen til naboen, det eneste barnet som ikke synes jeg var ekkel og sur i trynet (skvatt selv hver gang jeg gikk forbi et speil).

Han gikk for en slags skygge-figur som man ikke kan se fjeset på. Førstevalget var egentlig Donald Trump, men fikk ikke til sveisen.
Han gikk for en slags skygge-figur som man ikke kan se fjeset på. Førstevalget var egentlig Donald Trump, men fikk ikke til sveisen.

Nå sover mitt elskede barn, jeg skal forsøke å gre ut stålullen på hodet uten å bli skalla (utrolig dumt å tupere håret og sove med det, et omvendt skjønnhetstips fra meg, bare hyggelig), mens jeg ser på Nobel på NRK og forbereder heksa på uka som kommer.

Ønsker dere alle sammen en nydelig søndagskveld, enten dere skalker lukene i morgen og hater utkledning, drømmer om julebukksesongen og øver på sanger allerede, eller ikke kunne brydd dere mindre om noen av delene, og bare rister på hodet av oss som faller for alle feiringer handelsstanden legger opp til. Husk å kose med ungene deres, klappe kjæledyrene hvis dere har noen, og gjøre noe skikkelig hyggelig. Det er fortsatt helg!

🙂 Thea (eldgammal røy)

3 Comments

Legg inn en kommentar