6 Comments

Forvirringens skjød (bokstavelig talt)

 

Jeg har ikke noe bilde av en jomfruhinne (for det finnes ikke), så jeg bruker bare et bilde av meg selv i stedenfor.
Jeg har ikke noe bilde av en jomfruhinne (for det finnes ikke), så jeg bruker bare et bilde av meg selv i stedenfor.

Hvordan kan oppegående kvinner (og menn) være så feilinformert om kvinners underliv? Hva i all verden er det som gjør at vi i Norge, i 2017, den dagen apple lanserer ny vantett iPhone, og relativt imponerende teknologi i en liten dings, fortsatt tror at jomfruhinnen finnes? Hvordan kan noe så basic som kjønnet til halvparten av jordens befolkning, være et mysterium? Det står for meg som helt uforståelig.

Jomfruhinnen er en myte. Det er ikke bare min jomfruhinne jeg snakker om,  men jomfruhinner generelt. DET FINNES INGEN JOMFRUHINNER! Det har aldri eksistert!!! All den «informasjon», alle mytene, alle eventyrene man har blitt fortalt i sin oppvekst, er bare tull.

«Det gjør kjempevondt å ligge med noen første gangen, du kommer til å blø masse, men ikke hvis du har ridd mye på hest, da kan det hende den har sprukket, eller hvis du faller skikkelig hardt ned på sykkelen og slår tissen, eller hvis du bruker tampong, da mister man jomfruhinnen». Det var mye prat om dette da jeg var tenåring. Mange historier, men svært få jeg kjenner fortalte at de hadde blødd noe i det hele tatt etter sin seksuelle debut. Jeg husker jeg synes det var rart. Nå skjønner jeg jo at det er fordi det var rene og skjære eventyrfortellinger, som både vi, og mødrene våre trodde på.

Kvinnens underliv kan riktignok ha noe som kalles «skjedekrans», men det er på langt nær alle som har dette i særlig grad, og det er i alle fall ikke sant at den som regel sprekker og blør når man har sex første gang. Det er bare tøys! Men her går altså voksne folk og tror på en mystisk hinne, som visstnok skiller kvinners verdi fra «attraktiv» til «slut» i visse kulturer. Jeg leser om leger som tar «jomfrusjekk» på unge jenter, for å kunne dele ut en «attest» på at de ikke har ligget med noen. Det er helt, helt sjukt. Det er sjukt at det ikke er satt en stopper for dette for lenge siden, det er sjukt at folk er så feilinformerte, det er sjukt at leger, ordentlige leger, gjør undersøkelser som grenser mot overgrep, på unge, usikre kvinner.

Damers underliv er visst kimen til full forvirring på flere områder. Ikke bare har vi den siste tiden sett mange eksempler på at selve invitasjonen til å få ligge med en kvinne (eller det motsatte) visstnok er vanskelig å forstå, det er også en utbredt oppfattelse blant vanlige folk, at kvinner som ligger med mange blir «løse». Altså får større skjede. Herregud.

Det å hevde at en kvinne blir «løs i strikken» fordi hun har ligget med flere menn, er omtrent som å mene at man etter å ha spist en big mac ikke lenger kan suge av et sugererør. At man ved å gape over en stor og digg hamburger, rett og slett forblir så stor i munnen at alt som skjer senere bare er sikling. Det er jo ikke sånn, eller? Vi har nemlig noe som heter muskler, som gjør at munnen din kan snurpe seg til en liten trut, og med letthet drikke brus, selv midt i middagen. Ja, det er ganske fantastisk. På samme måte så kan kvinners underliv stramme seg fint opp igjen, selv etter at en hel unge har kommet ut. Og i alle fall etter at hun har ligget med noen med penis, det er rett og slett ikke mulig for en mannetiss å utvide en kvinnetiss, underlivet vårt er nemlig fleksibelt fra før. Uansett hvor velutstyrt du (tror du) er.

Jeg hørte senest forleden dag noen tøyse (på svært gubbete og harry vis) om en jente som hadde ligget med mange, så hun var nok «litt romslig». «Er det kødd? Har du noen gang egentlig sett og erfart en kvinnes underliv?» fikk jeg lyst til å spørre. Men jeg holdt kjeft, ville i øyeblikket unngå å være hun sure bedreviteren, for en gangs skyld. Men jeg himlet veldig høyt med øynene, og i dag renner det over, akkurat her. For hvor dumme går det an å bli? Hvorfor er verden så ekstremt lite opplyst når det gjelder grunnleggende anatomi?

Når norske menn (og kvinner), når leger med diplomer på veggen og statens tillit, når oppegående mennesker, viser seg å ikke ha snøring på fitte/vulva/vagina/jentetiss (stryk det som støter deg mest) i det hele tatt, så blir jeg forundret. Og litt skremt. For det hjelper jo ikke en dritt med fancy teknologi, og trådløse hodetelefoner og alt det pisset der, når vi ikke kjenner vår egen (eller kjærestens) kropp? Når kvinner og menn der ute tror hardnakket på myter fremfor fakta?

Vi må skravle mye mer om kvinnekjønnet, rett og slett. Med søstre, venner, kjærester, mødre, fedre, sønner og døtre. For den forvirringen er unødvendig, den er stigmatiserende, den er idiotisk, og den kan faktisk være farlig.

Sånn. God onsdag!

 

PS: Vil du følge denne lille bloggen på facebook? Den handler ganske sjeldent om skjød, men det hender 🙂

 

6 Comments

  1. Altså – et alvorlig tema – men jeg ler meg skakk her ? Du har en fantastisk evne Thea, til å formidle alvorlige budskap på en fornøyelig måte. Heia direkte tale, gode metaforer og ironi ❤️??

  2. Gubbelogikk:
    Kvinne har sex mange ganger med samme mann = stram
    Kvinne har sex mange ganger med flere ulike menn = løs

    Det er jo helt på trynet egentlig

Legg inn en kommentar