Last day of summer

image

Fredagen var gøyal. Men det ble for mye rom tror jeg. I alle fall var kroppen min så til de grader ute av balanse i går at den lå sammenkrøket som en reke til kvelden. Jeg pleier egentlig å være god til å takle dagen derpå, men det var jeg ikke i går. Våknet til og med i dag og følte meg forjævlig. Da er det deilig å ha en søster som insisterer på at vi skal dra på båttur, og som ordner minigrill og mat og det hele. Og så er det fantastisk å ha en blid unge, som man har lengtet etter, og som gjerne blir med på stranden.

Det sitter litt lenger inne å bade nå i september. Kroppen har stilt seg inn på høst, og det kjennes nesten ulovlig å gå på stranden. Det var skikkelig deilig. På båt ut til Langøyene med overraskende mange turister og andre raringer som var på ekskursjon. Luft i fjeset, sol på blenknende hud. Tidemann svømte som en fisk og talte til tusen. Første gang i livet han har talt til tusen. Det tok omtrent en time, og jeg må applaudere både søsteren min og meg selv for tålmodigheten, for han skulle telle høyt, og vi skulle høre etter.

På vei båten møtte vi en gammel dame som stresset og lette etter noe med bekymret fjes. Hun hadde glemt røyken sin på en benk. Hun ble utrolig glad da hun fant den, og var overrøsende grei mot Tidemann fordi han var så god til å telle. På båten lå han på dekk, med hodet ut av et lite hull i skroget og sang «Jenter som kommer og jenter som går» for full hals. Det var også en søt hund ombord, hvis eier hadde hundre piercinger i fjeset og stemte i med Tidemann da han sang. På Aker Brygge var det både båtmesse og matmesse, og bussene like fulle av folk som gatene utenfor.

Vi gikk i en tyrkisk butikk og kjøpte ting å ha i matpakken i morgen. Det var det eneste søndagsåpne vi fant, og så er det jo mye kulere med pitabrød enn med kneipp. Vi kjøpte en fersk kokosnøtt, og en rar søt kjeks med sesamfrø, og tok trikken hjem. Etter kveldsbad var prosjekt kokosnøtt det viktigste på agendaen, og jeg har aldri åpnet en før, jeg har bare sett det på instagram. Men verktøy, det har jeg, så det ble kokosdrink på oss, og vi synes det var digg og litt rart.

Nå er kroppen nesten i vater igjen, i morgen er det mandag, og de neste timene skal bare handle om å lade. Det trengs både hårkur, bad, skrubb og noen episoder med «Nurse Jackie» før mandagen kan nærme seg. Egentlig skulle jeg ønske man kunne åpne opp kroppen og kjøre både innside og utside på rens i kaldt vann, før den ble satt sammen igjen, men det er ikke et alternativ, så vidt jeg vet?

Husk at helgen varer helt til i morgen!

🙂 Thea.

Legg inn en kommentar