Terapi og fredagsfølelse

 

Alt dette bordet mangler nå er retter med smeltet ost, drinker med rom, og venner som skal fortære det med meg. Det er helg!!!
Alt dette bordet mangler nå er retter med smeltet ost, drinker med rom, og venner som skal fortære det med meg. Det er helg!!!

Det er helg, det er sol og jeg har den følelsen i kroppen. Det er lenge siden sist, jeg har følt meg ganske døll de siste ukene. Men i dag er jeg meg selv, det er fredag og kroppen gleder seg. Jeg har stått i kø på polet, ventet i linje med andre tørste Oslo-folk, jeg har rent hus, jeg har kjøpt blomster og jeg har invitert fine folk på vorspiel.

I mange hus og leiligheter rundt i landet sitter det folk med den samme følelsen i kroppen, folk som gleder seg til hva denne kvelden vil bringe. De samles etterhvert i grupper, på to eller mer, og skravler, hører på musikk, drikker vin og ler. Noen har ikke vært ute på månedsvis, de har kanskje små barn, og dette er kvelden de har lengtet etter. Jeg husker hvordan det var, den følelsen av å få smake litt på utelivet, etter måneder med puppene ute for en sulten baby.

Uansett, etter at folk har skravlet, delt, drukket og spist i diverse hjem, så møtes vi ute. Ikke alle sammen sammen naturligvis, men vi stimler sammen på barer og utesteder, og blir som en stor masse med fjoll. Folk slenger mye dritt om utelivet, men fy fader så gøy det kan være! Når man har den følelsen, den litt uovervinnelige følelsen av at alt er mulig, og folk er fine og at det er lov å bare ha det gøy. Vanne vennskap, danse med kroppen, få inntrykk.

Jeg har rett og slett fredagsfølelsen i dag, folkens. Den er et kjærkomment avbrekk fra hverdagsfølelsen, pliktfølelsen og ansvarsfølelsen. Den er langt unna den selvkritiske følelsen, den kjenner ikke til kjedsomhet eller tafatthet. Den er god venn med kjærlighetsfølelsen, og selve fjaset.

Apropos, jeg har vært gjest i «Terapi» denne uka. Det er en deilig podcast hvor gjestene får lov til å snakke om seg selv, komme med problemer, og får forslag til løsninger, av kloke og fine Sofie Frøysaa og Simen Sund. Jeg er jo ikke vond å be, og kjenner at jeg kanskje delte litt vel mye, men det er sånn det blir når man får ubetinget oppmerksomhet og er en skravlesjuk person. Nå kjenner jo alle dere meg over snittet godt allerede, så dere blir kanskje ikke overrasket? Problemet de hjelper meg med handler om menn, for Tidemann vil så gjerne at jeg skal få meg en kjæreste. Han slenger jo om seg med ønsker i hytt og pine, men i det siste har vi snakket ganske mye om nettopp dette. Og jeg klarer ikke helt svare ham på hvordan man skaffer seg en. «Men Mamma, finnes det ikke noe sted på internett hvor man bare kan kjøpe seg en?» Vel, dere får høre på episoden, der forklares det i detalj.

[acast src=»https://www.acast.com/terapi/hvordanhardudetegentlig-theaklingenberg-» width=»480″ height=»480″]

La meg avsløre at de gir meg noen helt konkrete tips, og jaggu et spart i ræva eller to også, som jeg akter å ta med meg ut i akkurat denne kvelden. For fredagsfølelsen er en dyrebar sinnstemning, den bør forvaltes med omhu, for målet er å kunne genere mest mulig hygge.

Hvis du, som meg, planlegger en kveld ute for å fjase og feste, så håper jeg vi sees, og at vi skåler og klemmer en gang i kveld. Hvis du går for det deilige alternativet sofaen, så kan du se min skjønne venninne Kristine på Nytt på Nytt i dag, anbefaler det! Og så har jo «Narcos» kommet ut med andre sesong i dag, og det ligger OJ Simpsons-dokumentar på NRK.no, så det er bare å stenge seg inne og la seg underholde. Det er deilig det også.

Uansett hvordan denne kvelden blir for min del, om jeg ikveld legger grunnlaget for å kunne oppfylle Tidemanns ønske eller ei, så blir det bra. Det kjenner jeg på meg.

Kos dere glugg i hytte og hus, ligg litt med kjærestene deres, spis noe deilig, slapp av med god samvittghet, det er fredag!!!

🙂 Thea.

 

Legg inn en kommentar