Tydelig beskjed på direkten

 

IMG_3559

Rød leppestift og tørrsjampo er det beste som har skjedd meg på skjønnhetsfronten i hele mitt liv, spesielt når barnet mitt velger å stå opp ti over seks og man skal ut av døren i en fart. Hadde det ikke vært for at han var den mest effektive i husstanden i dag, så hadde vi ikke rukket hverken hvetebakst på Kaffebrenneriet eller intervjuet vi gjorde på P13.

Det å slippe løs en femåring på direktesendt radio er jo ganske jackass spør du meg, man vet jo aldri om de kommer til å svare på det du spør om, og enda mindre hva de skal svare. Jeg ble outet på nasjonal radio i dag, Tidemann kom rett og slett med litt avslørende kritikk på direkten. Vi snakket om skolestart, og Heidi (programlederen) spurte om han trodde jeg kom til å klare meg på foreldremøter og sånn, og svaret hans lød; «Hvis hun klarer å legge fra seg mobilen, du skjønner Mamma ser ganske mye på skjermen».

Jepp… Jeg kjente de hardt oppsparte mammapoengene rase ut av kontoen der vi satt i studio. Nå skal det sies at dette egentlig er en replikk Foffa kom med i sommer (ja Foffa; Tidemann sladrer), som riktignok stemmer ganske godt, spesielt på hytta, men som likevel ikke er noe Tidemann har kommentert før morfar altså sa det. Like fullt, jeg ble avslørt foran det norske folk, som en skjermavhengig mor, som kikker mer på mobilen enn på ungen. Det er en påstand jeg bare må forholde meg til, som jeg aldri kunne kritisere mine egne foreldre for, og som jeg skjønner ganske godt. Men jeg vil heller ikke bli en sånn person som har kurv til mobilen ved inngangsdøren. Hvordan skal vi da ta kule snaps med rare filtre og le oss i hjel? Jeg lover likevel at jeg kommer til å være den siste som kikker på mobilen i foreldremøtene som kommer. Tør ikke annet, si.

Da den lille (og i overkant tydelige) radiostjerna var trygt plassert på AKS, etter lange samtaler om at han ønsker seg sitt «eget TV-program», var det bare å knuse på med mer leppestift og naile arbeidsdagen. Radio Norge er snart ute av sommermodus, det er ting å gjøre, høstværet har satt inn i Oslo, jeg har allerede glemt hvordan det var å være på stranden. Er ikke sommeren i korteste laget? Det er mulig noen har nevnt det før meg, men jeg har i alle fall planer om å leve festivallivet i helgen, og hadde regnet med sandalvær. Fint om værgudene (de av dere som leser denne bloggen), kunne tatt hensyn til det når dere bestemmer dere for utsiktene fremover, på forhånd takk.

I kveld skal jeg sovne i skje med ungen min, for hverdagen er hard, sånn i starten. Mulig jeg blir liggende og se på  folk som pynter kaker og søte dyr på instagram en stund før jeg sovner, men da skjer det eventuelt under dyna, i smug.

God tirsdag 🙂

Legg inn en kommentar