2 Comments

Bloggen har bursdag!! (og jeg har overvurdert meg selv)

Gratulerer med dagen til bloggen!! Takk for at dere er så kule med meg, det gjør at jeg ikke føler meg helt håpløs (bare litt) på kvelder som denne.
Gratulerer med dagen til bloggen!! Takk for at dere er så kule med meg, det gjør at jeg ikke føler meg helt håpløs (bare ganske) på kvelder som denne.

Noen søndager er fulle av harmoni, sen frokost, varm kaffe, avslapning og hygge. Jeg hadde planlagt en sånn en i dag, Tidemann og jeg, kos, kanskje teknisk museum en tur, før han skulle i barnebursdag. Jeg startet dagen med et ambisjonsnivå som en middels toppidrettsutdøver, lagde deilig eggerøre, og satte i samma slengen i gang med den ribba jeg skrev om på fredag (takk for tips!). «Ingenting som deilig søndagsmiddag for mor, og masse nydelig kjøtt klart for uka som kommer?». Da frokosten var spist, fikk jeg i tillegg et innfall om å begynne med den lille boden som jeg så lenge har hatt lyst til å rydde i, samt ta av sofatrekkene for å vaske vekk det verste av flekkebonanzaen. Jeg burde selvsagt ha visst bedre.

Jeg tusla rundt i morgenkåpe og hadde litt overskudd, så jeg startet. Ribbe i ovnen, gutt som bygde lego, «det tar sikkert bare en liten time å fikse det her», tenkte jeg. At det går an å feilvurdere sitt eget overskudd og humør så til de grader overrasker meg gang på gang.

For Tidemann surna etter et kvarter, vi diskuterte, han satte seg på bakbeina, og da gjorde jeg det også. Og vips, på et par minutter, så var all min energi forduftet. Som vannet i ribbeformen. Det var ingen stor diskusjon, den var helt dagligdags, en sånn som for eksempel handler om at han vil leke med vannballonger inne, og blir oppgitt når jeg sier nei. Da vi hadde blitt venner igjen, så lå vi på sofaen, og kroppen min kjentes ut som om den var boltet fast til underlaget. Akutt kjempedorsk.

Vi droppa teknisk museum, slappet av litt, skravlet. Jeg ventet på at overskuddet skulle komme tilbake, mens jeg halvhjertet bar sporadiske ting ut av boden under trappen. Så ville vi lage vafler, så vi gjorde det. Og så var det bursdag.

Bottom line da folkens, det er at jeg nå, søndag kveld, sitter i en sofa uten trekk, med fullt kaos rundt meg, oppvask etter vaffelrøre på benken, en milliard esker, poser, spann, vårt kunstige juletre, gamle datamaskiner og annen elektronikk og krimskrams på stuegulvet og spisebordet, samt en ribbe som fortsatt står i ovnen (tenkte tydeligvis at ekstrem langtidsstek var en god idé). Og det eneste jeg har lyst til er å se på tv. Jeg kommer aldri i verden til å rydde dette i dag. Jeg blir trøtt bare av å tenke på det.

Ser for meg at dere alle sammen sitter i deres nydelige hjem, med et glass vin i sofaen, og lader opp til uka som kommer, billedskjønne og fantastiske som dere er. Og her sitter jeg, som en ekstrem samler, med støv på klærne og to kilo kjøtt (hvem skal egentlig spise alt sammen?) i ovnen.

Men jeg har det ganske bra likevel. Og dere? Bloggen har bursdag i dag. Egentlig skulle jeg vel ha laget en fancy kake og tatt nydelige bilder av meg selv på et strøkent kjøkken, sånn bare for å feire. Men sånn er ikke livet (mitt i allefall), og sånn er derfor heller ikke denne bloggen. Takk for at dere leser, det gjør meg ordentlig varm om hjertet. For da føles sånne kvelder som dette, sånne uperfekte, rare kvelder, mye bedre. Takk, takk, takk!

Si fra hvis noen er fysne på ribbe, den er ferdig utpå natta en gang!

🙂 God søndag!

Blir koselig å våkne til dette i morgen da.
Blir koselig å våkne til dette i morgen da.

2 Comments

 1. Fine Thea… ?
  Her er det likedan kaos… vi har spilt millionær hele helgen innimellom tv titting, film på ipaden og «full av energi» kaos… jeg begynte å rydde kjelleren fordi jeg skulle fortsette å pusse opp vaskerommet – endte med å måtte tilkalle rørlegger… og alt kaoset står i kjellerstua, gangen, utenfor huset og i gangen innenfor vaskerommet. Røska av sengetøyet og luftet det… og da kom regnet selvfølgelig. Fikk så vidt reddet dynene før de ble alt for våte… så kjørte vi en tur for å fange pokémons (guttungen fanget mens jeg holdt øynene på veien og hendene på rattet, selvfølgelig). Svingte innom en søndagsåpen butikk for å handle så vi kunne bake noe godt… Vel hjemme glemte jeg husnøkkelen i bilen og sendte ned min unge håpefulle for å hente den. Han fant ut at det ville være en genistrek å kaste den opp til meg – en etasje over…. og kasta alt han kunne… jeg fikk se nøkkelhanken gjøre en baklengs saltomortale før den havnet mellom brenneslene bak parkeringsplassen… jadda…!
  Så med beina krysset fordi jeg holdt på å tisse i buksa var det bare å hoppe i det….
  Tror jammen det blir å dorske seg på sofaen resten av kvelden. ? så får vi bake en annen dag…
  Fortsatt god søndagskveld!

  1. Hahahahahaha!!!! Herregud ? For en dag! Håper du sover godt i natt, og at morgendagen går mer på skinner for oss begge. ❤️

Legg inn en kommentar