Når alle andre sover

 

IMG_2637

En situasjon jeg husker veldig godt fra min egen barndom, det var den ene gangen Mamma vekket meg, bare for hyggens skyld. Det var en fredag tror jeg, det var Grand Prix-finale, og jeg hadde sovnet i sengen min. Og så kom hun med varsom stemme, og vekket meg selv om det var lenge etter leggetid, og så spurte hun om jeg ville være med ned og se på.

Så fikk jeg sitte med dyne i sofaen, og være oppe midt på natten, sammen med de voksne, og se på TV. Jeg fikk spise varmt hvitløksbrød og drikke saft, og ingen andre barn var våkne. Det sitter i kroppen min som en helt magisk kveld. Derfor spurte jeg Tidemann i dag, siden vi har sommerferie, og jeg har festivalpass, om han ville være med på konsert, etter leggetid. Det ville han selvsagt.

Følelsen av å være oppe en sen og regntung sommerkveld, med høy musikk, vel vitende om at alle andre barn ligger og sover, den gjorde inntrykk. Og for meg, det å holde en liten varm hånd, å ha han med meg, som mannen i mitt liv, det var nesten enda hyggeligere. Riktignok håper jeg kanskje at mannen i mitt liv (han som jeg møter i fremtiden en gang), ikke er like opptatt av å samle søppel og skrot, som Tidemann var i dag, men man vet jo aldri?

Med sekken full av «skatter», tunge ben og store øyne, kom vi nettopp hjem, og han måtte ta en runde rundt på tunet her, for å kikke inn vinduene til nabobarna og forsikre seg om at det var sant, at han var den eneste ungen som var våken. Svært stolt, og svært sliten konstaterte han at det stemte.

Nå ligger den lille søppelsamleren i dyp søvn, i min seng, og sveisen hans lukter av panteflasker. Men det gjør ingenting. Vi kan alltids bade i morgen? Det er sommerferie, liksom. Takk for en superfin helg, Piknik i Parken, og riktig god natt folkens!

🙂

Han lukter som panteflasker i natt. Det får bare være.
Han lukter som panteflasker i natt. Det får bare være.
Liten, sliten og svært fornøyd.
Liten, sliten og svært fornøyd.

Legg inn en kommentar