Den første dagen

Den aller første frokosten, på den aller første feriedagen
Den aller første frokosten, på den aller første feriedagen

Den første dagen du våkner opp, og kjenner deg litt forvirret. Den dagen du våkner med en følelse av at det er noe du har glemt, men du kommer ikke på hva. Kroppen er tunf, du har sovestriper i fjeset, det er klamt under dyna. Ikke før du står på badet, kommer du på hva det er som er annerledes. Og fra å være litt urolig, så blir du lettet, fra å tro du kanskje hadde et viktig møte, så faller alt på plass, og pusten blir plutselig dypere. Du har fuckings FEEEEERIEEEEE!!!!!

Før første gang på fem år, så har jeg fire uker sammenhengende ferie!!!!!!! Jeg vet ikke engang hvordan det kommer til å føles. Akkurat nå føles det MAGISK, for å si det mildt. Fire uker, fire hele uker, hvor dagene og deres innhold, kan bestemmes fullt og helt av Tidemann og meg. Han kommer hit i morgen. Det betyr at jeg denne dagen, denne solfylte lørdagen, har min aller første feriedag på helt egne premisser.

En av de menneskene jeg elsker aller høyest i hele universet, min lillesøster Katja, hun ligger og sover nå, i huset sitt rett oppi gata, og hun har bursdag. Og bursdag er ingen spøk i denne familien, spesielt ikke siden vår andre søster heter Nanna, og er en bursdagsmaskin. Katja sover søtt nå, så jeg kan trygt skrive det her, men straks får hun besøk av oss (og hun vet det ikke). Ingen bursdag passerer i denne familien, uten at du får morgenbesøk med kaffe og boller, Det kan faktisk bli litt i meste laget noen ganger, men det tas ikke hensyn, bursdager må feires. Uansett om du er syk, nyforelsket eller har flyttet til et annet land, så får du besøk på bursdagen din, hvis du deler gener med oss (eller har vikla deg inn i nærmeste krets på noe vis).

Vi skal på festival i dag, vi skal drikke kalde leskedrikker med alkohol i sola, vi skal høre på musikk og jeg skal hele tiden, hvert eneste minutt, minne meg selv på at det er den aller første, blanke, skinnende dagen, i min sommerferie. Jeg aner ikke hvordan den blir, det kan hende det blir regn, det kan hende det blir forventninger som ikke innfris, diskusjoner med femåringen, tørt brød og skorpe på leverposteien, men akkurat i dag er alle muligheter åpne, og det føles som jeg skal ut på eventyr. Den følelsen skal jeg knuge på, så lenge jeg kan. Fyttirassen så digg!!!!!

God lørdag, deilige folk!!!!

🙂

Legg inn en kommentar