Smeltet ost, sol og alle muligheter

Knut ligger og fordømmer alle som er fyllesyke
Knut ligger og fordømmer alle som er fyllesyke

Etter en helg preget av hvitvin, gintonics og fjolleri, så er det fint med søndag. Men hva skal den brukes til? Jeg har lyst til å jobbe (faktisk), jeg har lyst til å sole meg, jeg har lyst til å spise ting med smeltet ost, og drikke kald drikke med isbiter. Jeg har lyst til å hvile, kjøpe enda flere blomster (jeg er fortsatt den eneste av naboene med tomme blomsterkasser), og hvis butikkene hadde vært søndagsåpne så hadde jeg jaggu dratt på shopping. Jeg er litt fysen på alt.

Sånn. Snart brunch.
Sånn. Snart brunch.

Hva skal man velge? Jeg starter med maten. Her blir det grillet portobello-sopp med chorizo og smeltet ost, tomatsalat med koriander og en klein lillesøster. Hun sover aldri bort sumernatta. Så hun må ha sterk kaffe og skygge når hun kommer på brunch. Hvis formen hennes forbedres av den smeltede osten og den svarte kaffen, så tror jeg det beste er å dra på en strand. Hente Tidemann, kysse hans myke kinn, og kjøre til en stille strand. Det er alltid bra for folk å være ved havet.

Hvis dagen skal bli helt perfekt, og det har jeg på følelsen at den blir, så er det noen andre folk på den stranden. Og så kan jeg intervjue dem, og lage innlag til Radio Norge, med blide, fine folk, mens jeg spiser noe grillmat fra minigrillen og ungen min fisker krabber. Vi må huske å ta med bøtte denne gangen, sist måtte krabbene overleve i et plastglass. Så skal vi spise is på veien hjem i bilen, og alle skal være varme i kroppen og salte i huden og helt perfekt fornøyde med dagen.

Jada, jeg vet at det sjelden blir sånn som man vil. Jeg vet at dette er en litt for romantisk illusjon om hvordan en søndag kan bli. Kanskje ender det med sure miner og stikkete sand i bikinien og irritasjon. Men det kan jo hende? Jeg starter med den smeltede osten og den svarte kaffen, så får vi se.

God søndag 🙂

Lillesøster jubler over smeltet ost.
Lillesøster jubler over smeltet ost.

Legg inn en kommentar