Lørdagsbrevet; Kjære sommerkroppen 2016

 

IMG_4279

De siste årene så har kropper i generell forstand fått en ny forventning over seg, de skal ikke bare bære oss rundt, de skal ikke bare holde oss i live og ta seg ut på generell basis, de skal visst også fornyes hver sommer. «Sommerkroppen» er på alles lepper, kroppen må jobbes med, den skal presser, trenes, den skal svette, løfte, løpe, den skal måles og vurderes, før den til slutt eventuelt kommer gjennom nåløyet, og kan merkes med «sommerkroppen 2016». Først da kan den sprade på stranden, ha på seg bikini og bade i havet.

Nå har jeg sett en del kropper i mitt liv, jeg har jo også en egen kropp, og jeg vet ikke hvor hyggelig kroppene våre egentlig synes det er at dette sommerkropp-begrepet har blitt innført. Har noen spurt kroppene våre hva de egentlig har lyst til? Min er i alle fall ganske ukomfortabel med å skulle forholde seg til masse mas om at den skal forandre seg før hver sommer. Jeg merker det på den, den setter seg på bakbena, rett og slett. Den får mindre lyst til å bade, mindre lyst til å sykle seg en tur, mindre lyst til å gå på stranden. Og det viktigste med sommeren, som i utgangspunktet er så alt for kort, er vel at flest mulig får kose seg med den? Her går kroppene våre rundt hele året og gleder seg til å kjenne på solen, magen gleder seg til å være i det fri, føttene gleder seg til å gå barbent, og så skal vi sette kriterier for den?

«Du får bare kose deg på stranden hvis du går ned noen kilo og strammer opp rumpa». Jeg syns ikke det er en så hyggelig beskjed å gi kroppen, jeg. Her jobber den hardt hele året med å holde deg levende, gjøre deg glad, og så skal du liksom kritisere den for å ikke være bra nok?

Så kjære «sommerkroppen», eller kjære kroppen som snart skal møte sommeren, gi nå faen i det folk sier! Ikke la de sure stemmene, de festbremsene av noen meninger ta fra deg sol og bading og fine dager i sola. Bare kle av deg, gå ut, løp i skogen, bad i havet, spis grillmat og nyt hver eneste dag med varme dette landet har å by på. Tusen takk for at du er så grei, for at du fungerer som du skal, for at du bærer hver og en av oss rundt så vi kan leve livene våre. Det står det skikkelig respekt av faktisk. Jeg lover deg at jeg ikke skal slenge noe dritt denne sommeren, jeg skal heller prøve å se på deg med kjærlighet, så vi sammen kan nyte hver eneste dag på stranden, hver eneste tur i skogen, og hvert eneste bad.

God lørdag!!

Legg inn en kommentar