Regnvann i stua, hull til tærne og hundre matpakker

Sur katt, verandamøbler i stua og unge på kjøkkenbenken. Og så er det likevel en skikkelig god morgen!!
Sur katt, verandamøbler i stua og unge på kjøkkenbenken. Og så er det likevel en skikkelig god morgen!!

Hvorvidt en regntung tirsdag blir en rævva dag eller ikke, er faktisk ganske vanskelig å si. Man skulle jo tro at forutsetningene for god stemning var litt dårligere når det sildrer regnvann inn av vinduene og  det er mange dager til helg, men det trenger ikke alltid være sånn.

Jeg ble vekket av en morgengretten unge i dag, en som liksom ville ha kos, men samtidig furtet. Jeg trodde vi hadde forsovet oss, så jeg spratt opp. Hadde visst glemt å lukke takvinduet, regnvann på gulvet. Må vaske regnbuksa Tidemann lånte i barnehagen i går, fordi han (jeg) glemte sin egen. Det er turdag i barnehagen og det er stas med litt ekstra gode matpakker (ja, ikke bare en, men to). Alle verandamøblene står midt i stua, klissvåte, fordi det skal males ute, og malerne må få plass. Knut (katten) er sur, han mener alltid det er min skyld at det regner, – og jeg har ikke kaffe.

Jeg har heller ingen strømpebukser uten hull, jeg trodde sesongen var over. Må gå for en med nupper, som noen av tærne stikker ut av. Alt i alt så kunne denne morgenen vært skikkelig under snittet, med andre ord. Men så oppdager jeg at vi ikke har forsovet oss i det hele tatt, for etter at matpakkene er i orden, så skjønner jeg at den morgengretne ungen min vekket meg halv syv, ikke halv åtte. Og så spiller NRK Super 24 timer med Marcus og Martinus!!! Tidemann har gledet seg, og velger å innta frokosten oppå kjøkkenbenken. Jeg har aldri vært fan av noen (hadde en periode jeg likte Jahn Teigen, men det vil jeg helst ikke snakke om), så det er litt fascinerende å se hvordan han elsker alt de gutta gjør.

Jeg gleder meg til jobb, rett og slett fordi jeg liker å jobbe. Det er ikke alltid jeg har det sånn, men akkurat denne tirsdagen så gleder jeg meg litt ekstra til å henge med fine folk på jobben. Jeg har til og med restemat fra gårsdagens middag i matpakken, det er digg. Poeng til meg.

Jeg vet ikke altså, hvorfor noen dager føles kjempefine, når de sånn på papiret ikke bør score så høyt. Men dette er en sånn en. Nå tar jeg med meg mine hullete tær, min bustete unge og alle matpakkene vi har, og kjøper kaffe på Kaffebrenneriet. Vi har jo fortsatt god tid, og kaffe må man ha. Spesielt når det regner.

Ha en deilig tirsdag folkens!

🙂

Legg inn en kommentar