Det er jo lov å prøve seg

 

IMG_4452

Hva er forskjellen mellom gode og dårlige dager? Hva er forskjellen mellom snufs, dritt, irritasjon og oppgitthet, og smil, fjoll, lek og hygge? Det kan være at man vinner en premie, at man forelsker seg, at man finner meningen med livet, tjener masse penger, ikke krangler med noen eller får masse kos. Men det kan også bare være sol. Sol og varme.

De siste dagene har ikke noen ting i livet mitt forandret seg, bortsett fra været. Det er like mye barnehagesand på gulvet, kattehår i sofaen, det minst like mange arbeidsoppgaver, jeg har like lite fine klær i skapet og jeg er på ingen måte forelsket. Likevel har jeg våknet på en annen måte de siste dagene. Jeg har ikke merket at det er tre kilo sand i gangen, jeg har ikke stresset over arbeidsoppgaver, rar sveis eller at jeg egentlig burde tusen ting jeg ikke egentlig vil.

Sol og varme er som en magisk medisin, hvis effekt er at 70% av bekymringene mine forsvinner. Det har kommet litt bardust på, egentlig. Litt forvirret har jeg liksom lett etter stresset, lett etter problemene, men alle småtingene som vanligvis irriterer har bokstavelig talt, forsvunnet som dugg for solen.

Bare ben i sandaler, solbriller på nesa, lange timer i sola, på stranden med Tidemann, spising av grillmat og is, skravling med folk og drikking av iskaffe. Livet har vært akkurat så lett som jeg alltid ønsker at det skal være.

Kan det ikke bare bli sånn her fremover? Hvis jeg får tre måneder med dette, garantert, hvert år, så kan det være vinter resten. Det er greit. Vær så snill? Jeg lover å gå masse på ski og aldri klage over at det er istapper i nesa og neglesprett i skoene, hvis jeg bare kan få ladet opp ordentlig, med barbeint tilværelse og fregner på nesa i mer enn fire dager av gangen.

Nå er det ikke så ofte sånne bønner blir hørt, muligens fordi jeg ikke tror på noen av Gudene jeg har blitt presentert for i mitt liv, og derfor ikke har noe Gudenavn å skrive på bønnekonvolutten. Men det er lov å prøve seg (er Gud på internett?):

Kjære overmakt som bestemmer over vær og sånt (hvis det ikke er deg, videresend gjerne denne bønnen til den som behandler disse sakene) : Takk for noen helt magiske dager i Oslo, takk for varmen og blomstene og fuglene og solskinnet. Kan du sende  mer? Jeg vil gjerne ha en hel sommer, hvis du har spanderbuksene (eller skjørtet) på. Det må jo kanskje regne litt også, men da ønsker jeg meg korte skybrudd med masse regn hver gang, sånn som de har i tropene. Og så hadde det vært gull hvis jeg kunne fått en venn med stor båt i Oslo, som jeg kan drikke hvitvin i. Og fred i verden selvsagt, men det er kanskje for mye å be om? Takk for meg.

🙂

Det beste jeg vet å gjøre etter jobb.
Det beste jeg vet å gjøre etter jobb. Lekebåten er ikke min, men jeg kjenner han som eier den.

Legg inn en kommentar