6 Comments

Young love

 

image

Scene fra en barnehagehenting, en usedvanlig varm tirsdag i mai:

Jeg: «Hei Tidemann!! Skal vi stikke på stranden? Vi bare pakker sekken kjapt, så slenger vi oss i bilen, ikke sant? Jeg har til og med kjøpt is!»

Jeg forventer at det med is skal sette fart i ham. Den står i bilen og smelter as we speak.

Tidemann: «Ja, men først er det faktisk noe viktig som har skjedd. Jeg har fått meg kjæreste.»

Lure øyne, en slags triumf. Spent på reaksjonen. Støv- og skittstriper i ansiktet.

Jeg: «Hæ? Så utrolig hyggelig!» Jeg dåner litt inni meg. Han husker isen og spurter til bilen. Ut i rushtrafikken på ring 3, masse kø. Han tar opp tråden med munnen full av iskrem.

Tidemann: «Kjæresten min er også kjæreste med en annen, men hun kysset meg i dag, og sa hun ville ha to gutter. Det er jeg veldig fornøyd med.»

Jeg: «Å ja, hvorfor er du så fornøyd med det?»

Tidemann: «Det er jo mye lettere da, hvis vi krangler så kan hun leke med ham, og så er det fint å være tre, for da har vi jo flere å være sammen med. Jeg tenker også at når vi blir voksne, så er det fint å være tre. Når vi får barn og sånn.»

Takk og lov at han sitter bak, så han ikke ser hvor mye jeg må kontrollere fjeset mitt og latteren som presser i kinnene.

Jeg: «Skjønner. Så du planlegger at dere skal være sammen en stund? Det høres veldig hyggelig ut. Er du forelsket da?»

Tidemann: «Ja. Eller jeg liker det veldig godt. Å ha kjæreste. Jeg føler det passer meg nå. Dessuten skal jeg kjøpe gaver. Elsa-kjole og veske, hun liker Elsa. Jeg hater Elsa, men sånn er livet.»

Jeg: «Ja, sånn er det. Men du trenger ikke kjøpe gaver, det viktigste er at du er skikkelig snill mot henne. Å være kjærester er jo liksom å ha en supergod bestevenn, som man i tillegg er forelsket i.»

Tidemann: «Jeg skal i alle fall pynte meg på fredag, på leke-17.mai (de feirer i barnehagen på fredag), og jeg tror hun liker slips. Eller angry-birds-sløyfe»

Jeg: «Kult, du har jo flere slips. Så lenge du føler deg fin, så liker hun det sikkert veldig godt.»

Tidemann: «Det kan hende vi slår opp i morgen da, jeg vedder egentlig litt på det. Hun kan uansett være vennen min. Og så får jeg meg sikkert en ny kjæreste når jeg blir ungdom.»

Jeg: «Ja, noen ganger er man kjæreste med noen, og så hender det ganske ofte at man slår opp. Det kan være kjipt, men det går over. Nå har dere jo nettopp blitt sammen, og så får vi bare se, ikke sant?»

Tidemann: «Ja. Jeg håper vi kan være kjærester helt til vi dør, men hvis ikke det går, så går det bra med livet uansett. Jeg har jo deg, Mamma.»

Jeg: «Ja. Du har alltid meg Tidemann.»

<3

6 Comments

  1. Åh! Herlighet for en fantastisk samtale?
    Minner meg litt om min 6 åring, det er slik en hærlig alder!

Legg inn en kommentar