5 Comments

Lørdagsbrevet; Kjære deg som våkner med fylleangst i dag

 

Dette syntes du kanskje var en god idé i går, mens du hater deg selv for det i dag? Ikke gjør det. Det går over.
Dette syntes du kanskje var en god idé i går, mens du hater deg selv for det i dag? Ikke gjør det. Det går over.

Dette er rett og slett et brev til deg  som sitter med skjelvende sjel, frynsete nerver og dunkende hodepine akkurat i dag. Spesielt hvis man våkner alene og fyllesjuk, så kan det være fint å få litt omtanke, og jeg synes det er på sin plass at du får det av meg, siden du tar deg tid til å lese denne bloggen.

Jeg vet hvordan du har det. Kroppen din er tung, men urolig, du er kanskje kvalm, du er dehydrert, men klarer ikke drikke mer enn små slurker vann i redsel for at det skal komme opp igjen. Du blir nervøs av å ta paracet, du føler på skam for alt, også for at du tar smertestillende for å bøte på fyllesjuken. Du har kanskje egentlig ting du skal gjøre i dag, kanskje leiligheten er rotete, kanskje du skulle ha jobbet litt, men nå er alt du orker å ligge i sofaen, og bedrive selvpisking fordi du, nok en gang, drakk tre drinker for mye, brukte masse penger, og kanskje klinte med noen du ikke egentlig skjønner at du ville kline med. Du trenger trøst, og her kommer den:

Først og fremst; du er ikke alene. Selv om du hører naboene jogge forbi i sola utenfor, og ser folk gå med freshe fjes ute på gaten, så er ikke det hele sannheten. I sofaer rundt omkring i hele verden, så ligger det folk, akkurat som deg og har fylleangst. De fleste har sikkert mye mer grunn til det enn deg. Hvis du kunne sett hva alle andre drev med i går kveld, så ville du gitt deg selv ros for eksemplarisk oppførsel. Naboene har dessuten kranglet, og den joggeturen er bare deres måte å holde fasaden på, de skulle veldig gjerne ha byttet med deg, de har ikke vært ute på fest på årevis.

Alt det du sa i går, alt du skravlet uhemmet om, da alkoholen gjorde deg glad og delekåt, det gjør ingenting. Alle de du nå er redd for at du har delt for mye til, de tenker nøyaktig det samme, og ingen husker helt hva det var du sa. Dessuten var du skikkelig morsom da du fortalte den litt drøye historien, det er det folk husker. De ligger og bekymrer seg, akkurat nå, for at de også delte for mye, men det eneste de husker om deg, er at du var skikkelig morsom. Du er morsom! Du føler deg ikke morsom nå, men det er du.

Hvis du føler at kroppen din ikke tåler denne runden, hvis du ligger og har dårlig samvittighet for det du har påført den, og tenker at du egentlig skulle ha trent og spist spirer og drukket isvann i går, istedenfor å kjøre kebab og gintonics, så skal du vite at kroppen din helt fint tåler det. Den hadde det helt topp i går, faktisk. Den fikk møtt masse folk, den fikk danset (ikke få angst av det, du så kjempebra ut der du svingte deg!), den fikk konsumere kalde deilige drinker og spise salt og god mat. Kroppen din har vært gjennom mye verre enn dette, og den setter faktisk pris på en utladning innimellom. Nå jobber den iherdig med å få ting på stell igjen, nå skal alkoholen ut og væskebalansen skal gjenopprettes, den trenger salt, mat og vann, og så trenger den at du gir den litt tid til å komme seg.

«Kleinheten er en del av festen, man må behandle den med varsomhet» sa en (ganske kjekk) islender til meg en gang. Din oppgave på dager som denne, min fyllesjuke, skjelvende venn, er å behandle deg selv med varsomhet. Det er sånne dager man testes i kunsten å være grei mot seg selv. Hvor grei klarer du å være? Dette er dagen for smeltet ost, store mengder med cola, sjokomelk, farris, juice, te, iskaffe og vann, det er dagen for take away, film på TV og livet i skyggen. Oppgaven din er å være så komfortabel som overhodet mulig, akkurat i dag.

Livet er for kort til å ha fylleangst, rett og slett. Du er fin, jeg skjønner godt at du klinte med den du klinte med, det er ingen som skades av at du spredte litt kjærlighet i går. Verden tåler at du er dårlig, det er nok av andre folk som holder hjulene i gang, akkurat i dag. Se en hyggelig serie, drikk noe deilig, og når du etterhvert får munchies og blir fysen på mat; spis noe som er skikkelig godt. Du er fin, du er deilig, du er morsom, du er smart, du er flink til å danse, du fortjener å hvile litt, du har ikke gjort noe som er farlig, du har ikke vært slem, du har ikke vært ufin. Og dette går snart over, jeg lover.

Sånn, ble det litt bedre?

God lørdag!

🙂

 

5 Comments

  1. For et fantastisk innlegg. Du er utrolig flink til å skrive. Jeg følte meg nesten bedre selv om jeg ikke var ute i går, haha 😀 Håper du får en strålende lørdag!

  2. Tusen takk for dette innlegget! Gjorde dagen min☺️ Nå skal det sies at jeg verken sa noe galt, eller danset med hele sjela i går. Heller sovnet på vorset og spydde opptil flere ganger.

Legg inn en kommentar