«Hvorfor skyter voksne på barn, Mamma?»

 

Ganske ofte vet jeg ikke hva jeg skal svare når denne fyren spør
Ganske ofte vet jeg ikke hva jeg skal svare når denne fyren spør

Hvis barnet ditt spør deg om krig, hvor mye forteller du da? Hvis de snapper opp noe på radio eller TV om druknede barn, bombeangrep eller overgrep, snakker dere om det hjemme da? Hvor mye skal barn egentlig få vite om verdens grusomheter?

Vi bruker veldig mye energi i hverdagen på å beskytte ungene våre mot alt mulig, og vi vil helst at de skal skånes fra vanskelige, vonde opplevelser. Men på ett eller annet tidspunkt oppdager de jo at verden er et tøft sted, hvor lenge skal vi beskytte dem mot vanskelige nyheter? Dette er en relevant problemstillling for mange, jeg har ingen fasitsvar, og synes det er vanskelig selv. Min svært nysgjerrige sønn gir seg ikke, han stiller gjerne tre nye spørsmål for hvert svar han får. Hvor langt skal man gå?

Denne uka i Foreldrerådet har jeg besøk av barnevernspedagog, foredragsholder og forfatter Bianca Simonsen, som forteller oss hvor mye, og ikke minst hvordan vi skal snakke med barna våre om livets harde realiteter. Hun har både profesjonell og personlig erfaring når det gjelder å kommunisere med barn om kriser og vanskelige temaer, du kan lese mer om foredragene hennes her. Jeg er så takknemlig for at jeg hver uke kan grave i fagfolks kunnskap, det finnes jo svar der ute, fra folk som vet bedre enn meg. I tillegg får du i denne ukas episode høre Gard fortelle om noe han drev med i oppdragelsen en stund, som egentlig var en veldig dårlig idé…

[acast src=»https://www.acast.com/foreldreradet/hvordansnakkermanmedbarnomvanskeligeting-» width=»480″ height=»480″]

 

Tusen, tusen takk for at dere hører på den lille podcasten min, inviter gjerne venner og kjente, skriv gjerne tilbakemeldinger og kom med innspill!! Dette er vel ting alle foreldre bør vite, er det ikke? Jeg synes i alle fall det er ordentlig stas å ha mitt helt eget lille, smale radioprogram.

🙂 God mandag!

Legg inn en kommentar