Hyttegrining og stankelbein

 

IMG_4400

Hytteliv er erkeidyll, tømmervegger, solskinn, natur, båtliv, sommerminner og spillkvelder. Det er også strigregn, hytteregler, varmtvannshensyn, utedo, muselort og gammel hermetikk. I vårt tilfelle er det også et vaffeljern som ikke funker, men som likevel blir satt på plass igjen (!!!!) hver gang en av oss har klikka over at det ødelegger selv den beste røre, det er stankelbein, edderkopper og litt ubehagelige sittemøbler.

Folk har det egentlig renere på hytta enn hjemme, er ikke det rart? Mamma stusset over dette i går, etter at vi i to dager har skurt tak og vegger for støv og spinn og gammel pollen. Jeg har aldri vasket veggene mine hjemme, men her gjør vi det hvert år. Å vaske hyttegulv er en veldig frustrerende akivitet, det blir aldri rent, malingen flasser, og det er gresstrå og avrevne stankelbein flyvende i luften, som lander i grønnsåpevannet, og klistrer seg fast. Man får ut en del frustrasjon med den vaskinga, enten man vil eller ikke.

Tidemann har gått på tre turer i skogen, alene. Dette har han forberedt siden i fjor, han er klar for å utforske verden på egen hånd, men siden vi bor midt i byen så er jeg litt restriktiv der. Her derimot, blant grevling, hyttefolk og trær, så kan han få dra på ekskursjon. Det skal sies at jeg faktisk begynte å gråte da han gikk til kiosken i går. Herregud, jeg har blitt en sånn mamma. Utrustet med en femtilapp og en veibeskrivelse, skulle han for første gang gå og kjøpe lørdagsgodt selv. Kiosken ligger på den andre siden av en liten skog, ved en campingplass. Han var så stolt som bare en femåring kan være, da han masjerte avgårde. «Hvordan vet du hva du har råd til?» spurte jeg. «Jeg bare sier at jeg er fem år og ikke kan regne, så hjelper de meg» svarte han.

Tre minutter etter at han hadde gått begynte tårene mine å piple, mens jeg vasket opp. Litt fordi jeg trodde han kom til å gå seg bort, litt fordi jeg var redd for at noen campingturister skulle være slemme mot ham, og mest av alt fordi jeg synes han har blitt så stor, og at det går altfor fort. Han kom tilbake med en slush, en godtepose og det stolteste gliset jeg har sett i fjeset hans noensinne. «Jeg fikk litt potetgull også», sa han og kastet kjekt på hodet. «Det ble akkurat femti kroner».

Nå er hytta ren, vi ganske skitne, takrennene er tømt, klærne lukter bål og vi skal hjem til Oslo. Til det huset vi ikke har vasket i to dager, for å si det sånn.

Håper dere koser dere alle sammen, husk at det er helg helt til i morgen!!

 

🙂 Thea.

Hyttemorgen, hyttefjes, hytteseng og hyttekos
Hyttemorgen, hyttefjes, hytteseng og hyttekos

Legg inn en kommentar