2 Comments

Vi skulle ikke bare forandret verden litt da dere?

13100937_1688791751380052_7202215496761526025_n

Takket være dere, og den massive responsen dere har gitt meg på innlegget om viktigheten av å snakke med barn om sex, så lurer jeg rett og slett litt på om det er tid for å bruke denne bloggen til noe skikkelig viktig. Det er vel og bra med hverdagsliv, fylleangst, fest, fjas og sangria, men når man plutselig får muligheten til å påvirke verden med noe som faktisk kan endre liv, da gjør man det bare, ikke sant?

Vi vet at barn har godt av å lære om sex fra tidlig alder, vi vet det gjør dem tryggere, både i forhold til sin egen kropp og seksualitet, men også tryggere i den forstand at de vet hva som er lov og ikke lov, og dermed er det større sjanse for sier fra hvis de blir utsatt for noe de aldri bør bli utsatt for.

Jeg tror oppriktig talt folk ikke vet hvor viktig dette er, for sånn som vi beskytter ungene våre mot både trafikk, fremmede, hodelus eller hva det nå skal være, så er det vel ingen som vil overse sjansen de har til å kunne beskytte dem mot overgrep? Jeg tror bare ikke folk vet at den praten er så viktig, rett og slett.

Dere har vist meg flere ganger hvor mye kraft dere har, for denne lille bloggen (og dere fine folk som følger den) kan, helt uten hjelp fra store mediehus, aviser og andre, få frem et budskap så lett som en plett. Skulle vi ikke bare laget en skikkelig offentlig debatt? Jeg tenker at ikke bare foreldre, men alle som jobber med barn, i barnehager, i skoler, i idrettslag og andre steder, bør lære om dette her! De må kunne snakke med barn om kropp og grenser, de må kunne fange opp signaler, og vite hva de skal gjøre.

Hva er grunnen til at seksualitet, kropp og grenser IKKE er tema i samlingsstunder landet over? Tenk så mye vanskeligere det ville blitt å begå overgrep, hvis alle barnehager snakket med ungene våre, om at voksne aldri får ha mørke hemmeligheter med dem!!

Det har strømmet inn sterke historier til meg den siste uka, fra voksne som takker meg for at jeg tar opp dette, som skulle ønske de hadde visst hva de skulle se etter med sine egne barn, fra folk som skulle ønske noen hadde sett dem da de var barn. Jeg har grått og tenkt og vært forbanna og skikkelig opprørt. Jeg er ikke en fagperson på dette, så jeg har ringt rundt, og for hver telefon jeg tar, så blir det bekreftet; å snakke med barn fra de er helt små, er essensielt i forhold til å kunne forebygge overgrep, og fange opp at det skjer. Det er ikke sånn at å snakke med unger om sex er en garanti mot at det utenkelige skjer, men det er et skritt i riktig retning. Vi må bare gjøre dette!

Så, hvordan gjør vi det? Jeg har laget en facebookgruppe, der kan dere invitere folk dere kjenner, dele innlegg dere finner og erfaringer dere har. Hvem av dere kjenner noen pedagoger? Hvem av dere kjenner en politiker? Eller en minister? Hvis vi blir mange nok på den siden, så vil det bli lagt merke til. I første omgang kan vi nå foreldre, i andre omgang kan vi nå politikere, og dermed sørge for at dette settes på dagsorden. Jeg skal gjøre det jeg kan på min side, men jeg trenger hjelp, alene er det ingen som hører på meg, men når dere er med, så når budskapet plutselig tusenvis av mennesker. Da når vi også tusenvis av barn, – barn som trenger at vi bryr oss om dette.

Skal vi prøve å forandre verden litt eller? Er dere med?

🙂 Thea.

 

2 Comments

  1. Vi er med! Thea du er rå! La oss forandre verden, la oss ødelegge spillerommet for overgripere der ute! Som forhåpentligvis snart lærerstudent håper jeg på å lære masse om dette og jeg kommer til å snakke med mine elever om kropp/grenser/seksualitet!

Legg inn en kommentar