Hvordan holder man det egentlig hot når man har fått barn?

 

168803_10150366260265594_7645344_n

Det er fort gjort å drømme seg litt bort når man er forelsket, man ser for seg fremtiden, og familielivet, idylliske morgenstunder og romantikk hver dag. Man flytter sammen, noen gifter seg kanskje, man føler litt at livet er sånn som man ser på film, det er dere to for alltid, dere skal tåle alt, oppleve alt og være det paret som virkelig får det til. Og så er det gjerne sjukt mye ligging, sånn i starten. Og det er jo digg.

Etterhvert blir dere gravide (i alle fall en av dere), og drømmene begynner virkelig å ta form, nå er dere endelig snart en familie!!! Men hvordan blir det med de romantiske kveldene, de fredelige morgenene og den idyllen når babyen kommer ut? Hvordan påvirker manglende nattesøvn, bleier, gulp, amming og babyskrik kjæresteforholdet? Skikkelig mange forhold ryker i løpet av det første året etter at man har fått barn. Hva kan man gjøre for å holde sammen? Hvordan kan man forberede seg, og hva skal man gjøre når ting blir litt vanskelig? Hvor mye sex er det vanlig å ha, når man er nybakte foreldre? Og hvor viktig er det egentlig å holde sexlivet igang?

Denne ukas episode av Foreldrerådet handler om alt dette og mer til. Familieterapeut, barnevernspedagog og sexolog Thomas Winther svarer på alle spørsmålene dere har sendt inn, og gir gode råd for å holde parforholdet i gang når to blit tre (eller fler). I tillegg får du høre Grethe fortelle om den dagen i mammatilværelsen hun fortsatt skammer seg over, selv om det er mange år siden.

[acast src=»https://www.acast.com/foreldreradet/hvordanbeholdermangnisteniforholdetmedsmabarn-» width=»480″ height=»480″]

 

Husk å like Foreldrådet-siden på facebook, send gjerne inn forslag til temaer eller spørsmål, så skal jeg finne noen som kan svare på det du lurer på! Og takk for stjerner på iTunes, keep them coming!!

God mandag, godtfolk!

🙂 Thea.

Legg inn en kommentar