Gode råd fra Frøken Stussligsen

IMG_1572Det er noe som aldri slår feil, og det er å uttale seg om egen friskhet. Hvis man sier høyt og skrytende til andre på jobben «jeg er aldri syk, jeg har faktisk ikke vært en dag borte fra jobb på så lenge jeg kan huske» så kan du banne på at du ligger rett ut en uke senere. Denne gangen tok jeg til og med forhåndsregler og lagde et poeng ut av at jeg sikkert jinxset livet mitt ved å si det, så jeg trodde faktisk det skulle gå bra. Like fullt ligger jeg her, frøken Slapp Stussligsen, på tredje dagen.

Jeg synes så utrolig synd på meg selv når jeg er syk! Ikke hvis jeg bare har vondt i halsen eller vondt i hodet, da er jeg ganske tøff og går som regel på jobb likevel. Men når jeg har feber, så tror jeg plutselig at jeg har blitt deprimert og begynner å revurdere alt i livet. Er jeg egentlig lykkelig? Er jeg ordentlig fornøyd? Hva om dette ikke er det jeg skal drive med? Hva om Tidemann egentlig ikke er så fornøyd som han gir uttrykk for? Og hva skal vi gjøre i sommer? Tenk om det ikke blir sol? Jeezes.

Jeg rekker alltid å bli ganske bekymret for egen livssituasjon før jeg forstår at det bare er feber. Og selv om jeg har vært like stusselig mange ganger før, så er det en liten spire av tvil inni hodet, som ligger og bekymrer seg for fremtiden og skammer seg over det som er å pirke på, mens kroppen verker. Det er jo fullstendig tullete. Jeg kan noen ganger i hverdagen ha lyst til å være litt småsyk, ha en hel dag under dyna og se på serier, men så glemmer jeg at det aldri passer og at jeg faktisk blir sutrete og trist av det.

Heldigvis er det på vei over nå, Tidemann steller med meg, jeg klarte å både levere og hente i barnehagen i dag, og jeg har til og med grillet pølser til middag. I regnskuren, riktignok. Man glemmer hvor digg det er å være frisk, når man er frisk, når man bare farter rundt og får til alt og puster med nesa og har normalt energinivå. Ta deg en skål for deg selv og kroppen din hvis du er frisk, vær snill mot deg selv hvis du er syk  (og vent med å revurdere livet til feberen er over), og ALDRI, ALDRI, ALDRI si høyt til folk at du ikke blir syk.

God mandag 🙂

Sånn føler jeg meg. Heldigvis har snap et filter som understrekr poenget. Legg meg gjerne til, heter theakli.
Sånn føler jeg meg. Heldigvis har snap et filter som understreker poenget. Legg meg gjerne til, heter theakli.

 

Legg inn en kommentar