3 Comments

Lørdagsbrevet; Kjære triste kristenfolk

 

KJærlighet!!
Kjærlighet!!

Den siste uka har jeg hørt mange triste kristne folk på radioen. I jubelen fra folk flest over at kirken åpner for å vie homofile, så er det tydeligvis en gjeng av dere i den norske kirke, som er skikkelig lei dere. Det er jo kjipt. Noen kristne, unge folk på vestlandet sa de til og med skulle ønske det sto i Bibelen at det var greit å være homofil, for da hadde de liksom kunnet stille seg bak det. I dag på Ukeslutt hørte jeg en gammel trist prest, som ba med resten av sin gjeng, fordi de virkelig så på den siste ukas hendelser som noe helt forferdelig i forhold til sin egen tro. Fordi det står i Bibelen at menn ikke skal ligge med menn, og hvis de gjør det, så skal de straffes med døden.

Hvis det er grunnen, hva med alle de andre tingene som står i Bibelen? Er du klar over hvor mye stress det er hvis man får mugg på huset sitt i følge 3. Mosebok?

Sykt stress å få mugg på huset.
Sykt stress å få mugg på huset, spesielt for den lokale presten som må farte frem og tilbake.

Altså kort fortalt må man tilkalle presten, han må kikke på muggsoppen, vurdere fargen og så må han stenge huset i syv dager. Hvis det ikke hjelper, så må man etter syv dager skrape ut all soppen, bryte ut steinene som har fått mugg på seg, og kaste alt på et urent sted utenfor byen (i vår tid blir det ett eller annet sted som driver med renovasjon). Hvis soppen så kommer tilbake, da er man rett og slett fucked, da må man igjen hente presten, rive ned hele kåken. Alle som har vært innom huset, eller som har spist der, er også urene og må vaske alle klærne sine. Hvis huset derimot ikke har mugg lenger, så må det renses, og da må man ringe presten så han kan skaffe to fugler, litt sedertre, karmosinrød ull og noe som heter isop. Og så må (den overarbeidete) presten slakte den ene fuglen, og dyppe den andre i den førstes blod sammen med en miks av vann og diverse, og sprute det på huset syv ganger. Så skal den stakkars levende fuglen fly ut av byen, og så er huset rent og man kan fortsette å bo der.

Det er ikke kødd, dette står i bibelen, i den samme delen som snakker om homofili. Dere prester som er så lei dere, forholder dere dere også til dette? Mye slakting av duer og mugg-utdrivelse i hverdagen? Hva med når damer har mensen, det er jo MINST like mye stress!!! Alt en menstruerende kvinne rører ved, alle stoler hun sitter på eller senger hun sover i er jo urene, alle må bade hele tiden og vaske husene sine, og er urene til kvelden. Det er i det hele tatt veldig mye som er urent, veldig mye presten må kalles inn til å undersøke og unnskyld uttrykket; jævlig mange duer som må ofres.

"Ikke sett deg der!!!! FUCK, nå må vi vakse ALT en gang til!!"
«Ikke sett deg der!!!! FUCK, nå må vi vaske ALT en gang til!!»

Jeg har fortsått det slik at kristne egentlig ikke forholder seg så veldig mye til det gamle testamentet. For Gud sendte Jesus til jorden, dere tror han døde for våre synder, så det er Det nye testamentet, fortellingen om Jesus og hva han sa, som er det viktige. Jesus sier vel ingen ting om homofili? Han snakker om kjærlighet mellom mann og kvinne, det gjør han. Men han sier vel også; «Dere dømmer etter skjødet ; jeg dømmer ingen.»? (Johannes 8:15). Paulus var skeptisk, det var han. Men trumfer ikke Jesus Paulus? Og skal ikke denne boken forstås som en veiledning, fra en annen tid enn vår? Hvordan velger dere hva dere skal følge og hva dere skal drite i?

Kjære triste, fortvilte kristenfolk, det er veldig vanskelig å forstå hvorfor dere er så lei dere. Hvorfor er dette så vanskelig? Hvorfor reagerer dere ikke like mye på muggsopp og kvinners blødninger, hvis det er bibelen ordrett dere forholder dere til? Hva er (trangsynt) tradisjon og hva er faktisk tro? Religion er det perfekte skalkesjul for fordommer, men dere peker på en bok som rett og slett ikke gir dere rett i å holde homofile utenfor, noe mer enn den gjør det ulovelig for dere å ta på dama deres når hun har mensen. Please correct me if I’m wrong. Jeg liker den norske kirke ganske godt, jeg applauderer åpenheten og praten om kjærlighet, jeg er sikker på at dere betyr mye for mange. Og enda mer for enda flere nå som dere faktisk viser at dere tror på kjærlighet, uavhengig om den er mellom mann og kvinne, mann og mann eller kvinne og kvinne.

Dere trenger altså ikke å være lei dere, for den tidligere litt skeptiske Paulus gjorde det rimelig klart, når det kommer til dette med tro og kjærlighet:

«Så blir de stående disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst av alt er kjærligheten».

God lørdag!

🙂

PS: Hvis noen som leser dette faktisk har klare svar, så tar jeg gjerne imot innspill!! Jeg er oppriktig nysgjerrig, jeg skjønner virkelig ikke hvorfor folk tar på vei.

Trykk her hvis du vil følge denne bloggen på facebook! Da blir du tynn, pen og veldig rik. Neida, men jeg blir skikkelig glad 🙂

3 Comments

 1. hei 🙂
  JA. jeg er en kristen og stolt av det og har lest siden din om «kjære triste kristenfolk»
  tusen takk du har et stort poeng nådd til oss kristne. Du har rett i at vi kristne trenger ikke være lei oss på grunn av homo-debatten 🙂 takk for irettesettelse, vi trenger det 🙂

  jeg har også lest de «meningsløse» reglene fra Biblen. forstår tanken din, men disse jødene gjorde det ikke bare for det synlige, men også for at sjelen eller hjerte og tankene skulle holdes ren for synd og mer. De er et folk satt til side for Gud. hus -er lik- jeg´et/ familie/ slekt, sånn jeg forstår det, da.

  Jeg tenker, da: det med å være uren (mensen i de 7 dagene). ikke la det smitte på andre. jeg vet åssen jeg kan være på de dagene. skikkelig følsom. perfekt tid til å be og takke Gud, tenker jeg og fornektelse, ikke minst :), vi kan si alt og bringe alle problemer vi har til Gud 🙂
  derfor liker jeg han så godt. at han svarer og virkelig bryr seg om lille meg/ oss. :)) hihi <3 slik som du elsker ditt barn og ønsker at han kan komme til deg med alt (henvisnging til det onde som kan skje på barnehagen)

  vi har en del jobb med oss selv, jepp. :). at disse bokstavlige reglene gjalt for jødene og gjalt ikke så mye ikke-jøder som ble med reisefølget. tror jeg må skjekke det nøyere. takk for heads-up.

  ja vi skal egentlig ikke dømme dere ikke-kristne, men tilgi oss, noen ganger havner vi der vi ikke skulle være: å se flisa i brorens øyet når vi ikke ser bjelken i vårt eget. vi har egentlig nok med oss selv og så å hjelpe andre ut av det…Jesus kalte oss hyklere!!! (siden vi tar opp det med Biblen og regler). :(( kanskje du tror jeg er gal, what-ever.

  men det er artig at du tok opp det med mugg på huset… det er viktig det.. 🙂 du traff blink til oss kristne. 😉

  men det med homofilt giftemål ser ut til å være hverenkelt synspunkt, men synd at de må tvinges til å gå på kompromiss med det vi tror er sant. Jeg tror jo i Jesu navn at homofile også kan komme til han, at ingen er nektet uansett hvem de er/var.

  Mvh
  Caroline
  God bless <3

  1. Hei Caroline!!! Takk for morsomt innspill!! Jeg har fått neon mailer fra hyggelige kristne etter dette innlegget, som har forklart meg hvorfor de tenker som de tenker. Jeg tenker likevel at det aller viktigste budskapet bibelen har, såvidt jeg kan forstå, er budskapet om kjærlighet. Jeg er skikkelig glad for at den norske kirke er enig, og har tatt homofile inn i varmen! 🙂 Ha en deilig dag!! Thea.

Legg inn en kommentar