Stille etter stormen

Morgenstund med fjollete, kosete unge
Morgenstund med fjollete, kosete unge.

Nå ble det veldig tomt her. Tidemann ble nettopp hentet av pappaen sin, og etter en uke med ham, samt masse familie på Ustaoset, og før det tur til Ål med jobben og 1800 andre deltakere til Hallingspretten, som faktisk kom rett etter en intens tur til Paris, så er jeg for første gang på nesten tre uker helt alene.

Hva gjør man når man er alene igjen? Min første innskytelse er pliktene som kaller. Vi har tre bager med skitne klær fra fjellet, jeg må handle ett eller annet sted, og så bør jeg forberede meg litt til arbeidsuka som kommer. Men hva er det jeg har lyst til? Ser ut av vinduet og det er på ingen måte den solfylte vårdagen jeg hadde planlagt.

Da jeg var barn, så var det første vi gjorde da vi kom hjem fra påskeferie å lete etter blåveis i hagen. Etter en uke med snø på fjellet var det som å komme hjem til en helt ny årstid. Det er ikke akkurat sånn i dag, det regner og innbyr ikke til blomsterjakt. Dessuten er det ikke mye blåveis på Torshov og jeg har ikke hage.

Hva har jeg lyst til? Det er noen mailer å gå gjennom, det er noen skap som bør ryddes. Blæh. Det er ikke det jeg har lyst til. Når man har en eneste dag helt for seg selv, før det braker løs igjen med jobb og alt det andre, så er det viktig å velge med omhu. Tror jeg blir liggende her på sofaen litt og kjenne etter. Kanskje det er en episode av noe jeg har gått glipp av? Kanskje jeg tar meg en liten lur til, her under pleddet ved peisen? Og så kanskje gå ut midt på lyse dagen og ta et glass vin? Bare fordi jeg kan, og fordi det faktisk fortsatt er ferie? Vi får se.

Det er den siste fridagen i dag, bruk den med omhu fine folk! Hvis du skal slå ihjel tid i bilkø (vi brukte seks timer hjem fra fjellet i går, vi vet hvordan det er), så kan du jo sjekke ut den siste episoden i Foreldrerådet? Takk til dere som deler, det gjør meg skikkelig glad!

Ha en deilig dag, uansett hvordan du velger å bruke den! 🙂

 

Legg inn en kommentar