Fjåse til fjells og middag med Oddvar Brå

 

Lars Eikanger er duggfrisk på lufta og jeg har snusleppe
Lars Eikanger er duggfrisk på lufta og jeg har snusleppe

Radio Norge og Morgenklubben arrangerer Hallinsgpretten i dag, vi er en svæææær gjeng med folk som har innstallert oss i Hallingdalen Feriepark, med masse utstyr, sjukt godt humør og ski (noen har ski i alle fall). Jeg kom selvsagt for seint til frokosten, men fikk fikset meg noe eggerøre og litt kaffe, vi kjører live-radio med utsikt til snø og glade skigjengere.

Med en gang jeg kjører forbi Flå renner påskeminner fra barndommen inn i hjernen min som fra en fjellbekk. Mamma og Pappa pleide å pakke oss alle tre inn i baksetet, med ski på taket og bagasje i alle kriker, kroker og vinduer, med tante og onkel i nabobilen, deres barn, hundrevis med appelsiner, lammelår, påakegodt og alt man skal ha, hver eneste påske. Så rettet vi snuten mot Ustaoset, og bodde ni personer på en bitteliten hytte i en drøy uke. Jeg husker at jeg måtte sove på hemsen, elsket å ligge der og høre på de voksne som spilte kort under meg, mens røyken fra sigarettene deres ség opp og blandet seg med vinden som pep inn mellom glipene i tømmerveggen.

Jeg husker at jeg alltid ble bilsyk på vei opp på fjellet, og at Mamma prakket på meg cola, som jeg hatet, hun mente det hjalp, men jeg kastet opp likevel. Nå liker jeg fortsatt ikke cola, jeg får det ikke til, sannsynligvis minner det meg om trange biler og oppkast langs Krøderen.

Jeg satt til bords med Oddvar Brå i går! Vi satt ved enden av middagsbordet sammen, og kollegaene snakket med ham om ski (selvfølgelig). Jeg kan ikke noe om skisport, jeg vet jo at han brakk en stav en gang, men jeg tenker at han sikkert er ganske lei av å snakke om det. Det var i 1982, jeg var ikke født en gang. Hvem er Oddvar Brå, rent bortsett fra en fyr som er sjukt god på ski? Vel, jeg prøvde å pense samtalen inn på andre ting enn skiløping. Jeg fant ut at han ikke er så veldig glad i dyr (på tross av at han er oppvokst på gård), han kan melke kuer riktignok, og så liker han hunder. Hester er ikke hans greie. Hans favorittland å feriere i er Østerriket (han er ikke en strand-person), og så spiser han hamsen (det grønne) på jordbær (!!). Det kom frem da desserten var fortært og alle vi andre hadde hamser liggende igjen, mens Oddvar, han hadde spist hver smitt og smule. Jeg spurte ham hvorfor han spiste dem, og han sa det bare ble litt enklere sånn.

En streit fyr. Det nærmeste jeg kom spørsmål om skisport, var hvorvidt alkohol var på dopinglisten. Han var ikke sikker, men fortalte noen skrøner om utøvere som hadde gjort konkurranser på fylla. Jeg mener det bør være lov å ta seg ei litta knert, han var ikke enig tror jeg.

Nå skal jeg ut med mikrofon og skravle med folk, noe av det aller beste jeg vet med å jobbe i radio. Har sommerfugler i magen, i morgen legger jeg ut første episode av podcasten min «Foreldrerådet». Den er for alle oss med barn, som ikke alltid føler at vi er verdens beste foreldre, men som prøver så godt vi kan. Håper virkelig dere liker det, og at dere deler det med andre som er av samme typen som oss.

God lørdag fra Ål!!! 🙂

Det er så gøy når man står opp uten å speile seg, og utpå dagen oppdager at man har en slags Donald Trump-kyllingsveis.
Det er så gøy når man står opp uten å speile seg, og utpå dagen oppdager at man har en slags Donald Trump-kyllingsveis.

Legg inn en kommentar