En finger i fjeset og endelig fredag!!!

IMG_4144

Noen morgener åpner jeg øynene og vet at dagen blir bra. Andre dager våkner man av et spark i siden og en finger i øyet og pipelyder fra en unge som gjemmer seg inne i dynetrekket og tror han er morsom før klokka er halv syv. Da kan det hende jeg blir sur allerede før jeg rekker å åpne øynene, og jeg blir ikke sånn pent sur, jeg blir som et moster som brøler og løfter barnet mitt ut av sengen og tramper i gulvet. Og når barnet mitt bare ler og sier at jeg ser rar ut, blir jeg sint helt ut i de flisete hårtuppene mine og tror dagen er ødelagt.

I dag snudde det riktignok i siste liten. Altså i siste liten av morgenen. Jeg la meg demonstrativt (som om det var jeg som var fem år) tilbake i sengen, lukket døren og ga tydelig beskjed om at Tidemann kunne leke og tøyse på sitt eget rom. Da det fem minutter senere tasset i føtter, gjorde jeg meg klar til å gi beskjed igjen, irritasjonen lå og ulmet under dyna. Inn kom en blid, liten fyr, påkledd fra topp til tå (riktignok i et litt pussig sammensatt antrekk), som med mild stemme sa:

«Unnskyld for at jeg ertet deg, jeg var veldig tullete. Når du er trøtt er du rar, men det er ikke din skyld. Nå har jeg kledd på meg og gitt vann til Knut, og så lurer jeg på om vi kanskje skal gjøre denne morgenen til en kosemorgen?» Han klappet meg på hodet.

Vips var all irritasjon borte, jeg ble så glad for forståelsen og innsatsen at jeg bare begynte å le. Det ble hurtigpåkledning på mor, speed-matpakkesmøring, og så gikk vi ut i dagen. Til kaffe og kanelboller på cafe. Bra jobba av Tidemann spør du meg, jeg tror alle som har våknet med meg på sånne morgener (hei alle ekser!), eller som har kommet i fare for å irritere meg før jeg har kommet igang med dagen (hei alle i familien!!), ville gitt ham en medalje av noe slag.

Jeg håper hver og en av dere får deilige morgener denne helgen (eventuelt medaljer hvis dere klarer å snu en dårlig en), og dere; på søndag kommer den første episoden i podcasten jeg har laget!!!! Er så spent på responsen deres at jeg nesten svimer av.

Dere er deilige!! God fredaaaaag!!!!!!

 

 

Legg inn en kommentar