2 Comments

Velkommen hjem til meg!

 

Oslo, jeg glemmer det ofte, men du er faktisk skikkelig deilig!!
Oslo, jeg glemmer det ofte, men du er faktisk skikkelig deilig!!

Reise og ost og vin og baguetter er tipp topp, men herregud så deilig det er å komme hjem! Hjem til en Tidemann med masse på hjertet, som har tegnet tegning i barnehagen og som har lært seg nye sanger. Her er mine topp ni favoritter med å komme hjem fra hvilket som helst utland:

  • Ungen min. Kinnene, stemmen, hendene, skravlinga, bråket, rotet, stemninga; jeg er stormforelsket i alt sammen.
  • Egen seng. Uansett hvor digg hotellsengetøyet er, senga mi (på tross av at den er ti år gammel og fra Ikea) er hellig.
  • Lukten av huset. Selv om det er innestengt, tulipanene har visna, katten har rotet, støvet ligger i krokene fordi man ikke rakk å støvsuge før man dro; hjemme er best.
  • Vannet. Vannet i springen på Torshov er iskaldt og deiligere enn det dyreste flaskevannet i verden. Selv Knut drikker rennende vann fra springen her, – og han (som de fleste katter) hater vann.
  • Matpakke. Jeg liker best maten jeg lager selv, jeg glemmer det riktignok ganske ofte, men det er sant. Restaurant er digg en dag eller to, men det blir aldri akkurat sånn jeg vil ha det. Michelin-stjerne eller ei.
  • Klær. Hver gang jeg reiser avgårde med koffert føler jeg at jeg pakket dårlig. Jeg vet ikke hva jeg savner, ikke hva jeg heller skulle ha pakket, men jeg liker aller best å ha alle klærne mine foran meg hver dag. Sannsynligvis hadde jeg tatt på meg det samme som jeg hadde i kofferten, men når jeg er hjemme kan jeg velge bort alt det andre, så det jeg har på meg føles bedre.
  • VÅR!!! Jeg vet jeg har jinxet det en gang før, så jeg skal være forsiktig med dette, men; våren er her!!! Vår i Norge er bedre enn i all verdens andre land (please ikke bli vinter igjen nå fordi jeg sa det!)
  • Jobben! Selv om turen til Paris har vært seminarer og massevis med radiorelaterte foredrag, så savner jeg jobben på kontoret bare etter et par dager. Jeg elsker den rotete pulten, de fine kollegaene, hverdagsrutinen. Selv den sure kaffen er jeg glad i.
  • Rutiner. Hvis Thea for syv år siden hadde visst at Thea i dag kom til å skrive det der, og i tillegg på en blogg, så hadde hun ledd høyt og sparket meg i fjeset. Men det er sant, og Thea 33 vet faktisk bedre enn Thea 25, så fuck it; rutiner er digg.

Reising er fantastisk, nye inntrykk, nye folk og nye steder. Likevel er det aller beste med turer til utlandet at man blir klar over hvor digg man har det hjemme.

God onsdagskveld, fine folk!

🙂

2 Comments

Legg inn en kommentar