Livet ass.

 

image

07.00: Våkner og husker at jeg skal til Paris. Ser for meg at jeg skal klare å pakke, rydde, støvsuge, stelle meg og ha en skikkelig digg dag før jeg drar.

07.30: Får unge levert på døra. Det er planleggingsdag i barnehagen, og i dag er det min tur til å prioritere barn fremfor jobb. Det passer meg egentlig perfekt, føler jeg ikke har sett ham nok denne uka, dette blir koselig.

07.40: Å ja, det er en sånn dag. En sånn dag hvor Tidemanns eneste oppgave i verden er å teste grenser. Gjør det motsatte av det jeg sier, ler når jeg blir streng og har fire ganger så høyt stemmevolum som en amerikansk president på valgkamp-talerstol. Flott.

08.30: Later som jeg må pakke klær til Paris, lurer meg opp på soverommet og sniker meg ned under dyna. Tidemann venter i stua på at vi skal spille Stigespill. Jeg krøller meg under dyna og vet jeg muligens får ligge der i tre minutter. Tre sykt digge minutter.

08.33: Blir tatt på fersken i å ikke pakke, kapitulerer og spiller fem runder Stigespill.

10.30: Vi må ut av huset. Har allerede kranglet tre ganger. Bestemmer oss for å dra på sykebesøk til Foffa og går til Kaffebrenneriet for  å kjøpe boller. Mens vi står i kø lukker Tidemann øynene og sier «Nå kjenner jeg at den snille døra inni meg åpner seg… DER!!! Nå er den åpen!» Han slår ut med armene og treffer en mann i siden. Vi velger boller med omhu (dvs Tidemann bruker sju minutter på å bestemme akkurat hvilke han skal ha, takk til personalet og de andre i køen for tålmodigheten).

11.45: Foffa er besøkt, bollene fortært og den «snille døra» tydligvis fortsatt åpen. Jeg kommer på at jeg ikke har noen strømpebukser uten hull, så prøver lykken på Lindex. Tidemann holder vakt ved bilen så vi ikke får bot. Det er min lykkedag, de har de strømpebuksene jeg liker aller best. Kjøper fire par. Helgen er reddet. Humøret stiger.

13.10: Hjemme etter en tur i en park. Den «snille døra» er stengt. Jeg styrer rundt og pakker koffert til meg og bag til Tidemann. Kaster ting oppi kofferten, aner ikke hva jeg driver med. Tidemann hopper rundt meg og synger Staysman-låter. Må dra til flyplassen om 50 minutter.

14.00: Forlater et hus i kaos, med en veldig tung koffert. Har i alle fall pakket nok. Mommo og Tidemann kjører meg til flytoget. Vet jeg er heldig som skal til Paris, men har egentlig bare lyst til å sove. Føler meg utakknemlig, det hjelper ikke på humøret.

15.00: Blir bedt om leg når jeg kjøper snus på Gardemoen og blir helt sjukt glad. Damen i kassen blir litt flau når hun ser at jeg er 33. Hun lurer på om jeg vil kjøpe marsipanegg fra Anthon Berg, det er visst kampanje. Kjøper masse sjokolade-egg, det er det minste jeg kan gjøre. Humøret stiger.

15.45: Møter tilfeldigvis min venninne Emilie. Vi ventilerer kjapt fra hverdagslivet på vei til hver vår gate, og er begge enige i at det høres bedre ut enn det føles noen ganger. Hun skal til Stockholm, jeg til Paris, det er sol ute og barna våre er friske (akkurat nå). Jeg drikker et glass vin for å understreke at jeg bør være i feststemning.

16.30: Boarder flyet med sjukt røde kinn. Noen ganger kan ett glass vin få fjeset mitt til å se ut som jeg har løpt et maraton. Et gammelt par bak meg i køen peker på folk de tror er terrorister med krykkene sine. Spes.

17.52: Har en albu i ribbeina fra businessmannen ved siden av på flyet. Blir flørtet med av en søt baby på raden foran. Det funker. Snart er jeg sammen med Eirik i Paris. Han er en sånn venn jeg alltid ler med så jeg blir støl i ribbeina.

20.30: I Paris. Dro rett fra flyplassen til selskap i en leilighet med lysekroner. Er eneste kvinne på fest med menn som elsker menn. Drikker av krystall og lærer alle triksene i homo-Paris. Ler så mye at jeg svetter. Hører på musikalmusikk og drikker vin av tre glass samtidig. Verden ass, den leverer.

God fredag! 🙂

PS: Tar masse bilder på denne festen, men må poste det i morgen. Sniker meg nå til å publisere dette, må gå tilbake til bordet. Det er tid for tredje rett; ost. Herregud!!! 🙂

En liten hånd som ville holde min. Redda flyturen.
En liten hånd som ville holde min. Redda flyturen.

Legg inn en kommentar