2 Comments

Unger vet best

 

Noen ganger prioriterer barn best
Noen ganger prioriterer barn best

Hjemme klokka 08.15, jeg løper rundt med vått hår, prøver å finne en vannflaske mens jeg rydder og pakker sekk:

Tidemann: «Mamma, hvorfor har jeg to hus?»

Jeg: «Fordi Pappa og jeg ikke bor sammen. Så da har du et hus hos Pappa, og et hus hos meg. Hva synes du om det?»

Tidemann: «Jeg synes jeg er heldig. Selv om jeg bare har Stigespill hos deg da. Jeg har et Diamant-spill hos Pappa. Hvorfor har jeg vært hos Pappa og så hos deg og så hos Pappa igjen nå?»

Jeg: «Fordi du har vært syk. Og da må vi bytte litt på, så vi får dratt på jobb og sånn. Vi har hatt så mye å gjøre. Synes du det er dumt?»

Faen. Har fått hull i strømpebuksa. Må skifte.

Tidemann: «Neida, jeg bare lurer på hvorfor. Og så har vi ikke hatt kosemorgen på ordentlig. Sånn på Kaffebrenneriet.»

Jeg: «Nei, det har vi ikke. Og nå er klokka masse og vi rekker det ikke i dag heller, for jeg må på jobb og du i barnehagen.»

Jeg vrikker meg ned i en strømpebukse som er litt for kort, mens jeg skjærer ost til brødskiver.

Tidemann: «Det synes jeg vi skal rekke likevel. Det er viktig å ha kosemorgen. Vi kan jo feire at jeg er frisk? At kroppen har sluttet å lage feber?»

Jeg ser opp fra matpakker, ned på klokka, sjekker mail, kjenner at hjertet er raskt og hjernen er stressa. Tidemann ser på meg med bestemt og rolig blikk. Som om han vet best. Knut mjauer og vil ha mat.

Jeg: «Ja. Det er viktig med kosemorgen. Vi bare gjør det. Noen ganger glemmer man hva som er viktigst, fordi det er så mange ting som er viktige på en gang.»

På kaffebrenneriet klokka 08.30:

Tidemann: «Jeg tror jeg skal bare ha et hus når jeg blir voksen. En trehytte i syv etasjer, med et helt rom som er et svømmebasseng. Og med mange sklier og en legoetasje. Så kan hele familien bare bo der sammen. Alle i familien, alle vennene mine og alle de som ikke har noe annet hus. Så kan vi ha kosemorgen hver dag.»

 

🙂 God torsdag!

 

PS: Hvis du ikke følger denne bloggen på facebook, så må du huske hele adressen for å lese her. Det er imponerende hvis du gidder det, men altså lettere å bare trykke «lik» på denne facebooksiden.

2 Comments

Legg inn en kommentar