2 Comments

Slow motion sunday

 

Det beste med søndager er disse kinnene.
Det beste med søndager er disse kinnene.

Jeg så nettopp på Newton med Tidemann, og der handlet det om dovendyr. De spiser sakte, beveger seg sakte, lever sakte. Nøyaktig det motsatte av hvordan jeg lever, -rent bortsett fra i dag. Våknet etter en kort natt, til en strålende Tidemann som sto på døra med Mommo. Han har overnattet der, og de har vært i skogen og spist kokosboller og lest bøker og spilt kort. Jeg for min del, hadde vært på bursdagsfest ut i de små timer. Kombinasjonen av uthvilt unge på fem og sliten mor på trettitre er ikke alltid gull, men i dag passet det overraskende godt.

Vi har sortert ting, sakte, mens vi har hørt på radio. Vi har ryddet ut alle klærne av Tidemanns skap, pakket halvparten i poser som skal sendes vekk, og laget nytt system i skuffene hans. Jeg har gjort alle bevegelser roligere enn til vanlig, vi har skravlet like mye som vi har brettet. Tidemann har sansen for systemer, i alle fall når vi kan synge til sanger på radioen samtidig. Han har paret sokker. Vi har ledd av de klærne som er alt for små. Vi har snakket om dyr, om hvordan det er å være voksen, om hvordan det er å være barn.

Det er tellekanter i skapet til barnet mitt. Det er faktisk ikke til å tro.
Det er tellekanter i skapet til barnet mitt. Det er faktisk ikke til å tro.

Så dro han på bursdagsfest til naboen, og jeg ryddet veldig sakte i kjøleskapet. Jeg er alltid ganske rask, gjør ti ting samtidig, gjerne på slump, får ting unna. Jeg irriterer meg faktisk ganske mye over treige folk. Jeg er gjerne hun bak i køen som himler med øyenene når folk er treige til å pakke posene sine, eller somler med å finne frem bankkortet. Jeg gidder sjeldent bruke mer tid enn nødvendig på ulike oppgaver, jeg er ganske utålmodig som person.

Det var derfor litt rart, og ganske deilig å bare gjøre alt kjempesakte i dag. Det bare ble sånn. Jeg hadde ikke så veldig lyst til å stelle i huset, men hvis jeg gjorde det i somlefart, mens radioen spilte musikk, så merket jeg det liksom ikke. Hver plate i kjøleskapet, hver flekk, hver smule, alt ble vasket og polert. Tror aldri jeg har gjort det så grundig før. Ble helt overrasket over meg selv da jeg var ferdig.

Et stort dovendyr på vei til å kaste flasker.
Et stort dovendyr på vei til å kaste flasker.

Jeg gikk en rolig tur, leverte seks (!) poser vinflasker til resirkulering (ikke alle har blitt konsumert denne helgen, men det føles sånn), og gikk sakte på butikken. Dovendyr-style. Merkelig. Men kroppen var sliten og hjernen var treig.

Rolig middag, rolig vask av klær, rolig bretting av undertøy. Som et gigantisk dovendyr har jeg stullet i vei med alle de kjedelige tingene. Lærte forresten på Neton at dovendyr er mye mer aktive enn de tidligere har trodd. De bare gjør ting sakte, men de får likevel ting gjort.

Nå skal jeg helt rolig lage med en kopp kakao, med chili, mørk sjokolade og varm melk. Så skal jeg sakte tenne i peisen, og langsomt lese en bok på sofaen. I morgen er det mandag og hjernen må være like rask som den pleier. Det blir fint det altså, men det er jo ikke før i morgen.

Håper hver og en av dere har en deilig søndag, uansett om dere beveger dere som lopper eller dovendyr. Husk at helgen ikke er over før i morgen tidlig!

🙂

2 Comments

Legg inn en kommentar