Burde, burde, burde, burde, burde

 

Det er mye lettere å kose seg om sommeren, synes jeg. Derfor er det ekstra viktig å holde fjasefokus om vinteren.
Det er mye lettere å kose seg om sommeren, ikke sant? Derfor er du ekstra flink hvis du får det til om vinteren også, spør du meg.

Listen med ting man bør slutter aldri. Uansett hvor mye man får presset inn på en effektiv dag, uke, eller måned, så fylles den bare opp av nye ting.

Burde vasket klær, burde strøket noen kjoler, burde jobbet hardere, trent mer, hatt mer kvalitetstid med familien. Burde laget bedre mat, vannet blomstene, dyrket noen egne grønnsaker. Hva med boden? Burde organiseres. Burde stelle i hagen (hvis du har en), burde måke snø, burde fikset bilen, burde egentlig begynt å planlegge ferien allerede nå. Burde vært tynnere, burde vært tykkere, burde vært sunnere, burde hvile mer. Det tar aldri slutt.

Jeg tenkte bare jeg skulle minne om at det er lov å drite i den lista, i alle fall innimellom. Faktisk mener jeg det er helt nødvendig. Og at man skal klappe seg på skulderen når man klarer det. Du bør applaudere deg sjøl både når du får unna ting på den listen, som et supermenneske som nailer livet ditt og gjøremålene dine. Men aller mest skal du applaudere høyt og uhemmet når du klarer å gi faen i hva du burde gjøre, og heller gjør noe du faktisk har lyst til.

Jeg burde vasket i dag, vasket klær og hus, jeg burde legge meg tidlig og få orden på en del papirer. Og når jeg er ferdig med det er det omtrent 1000 andre punkter jeg kunne gått i gang med. Jeg velger istedenfor å møte venninner etter jobb, drikke vin, gå på kino og så skal jeg lure dem til å drikke minst to glass til. Jeg vil fnise, skravle, se på folk, det er ekstra deilig på en torsdag. Jada, det er jobb i morgen, jada, det kommer fortsatt til å være litt skittent i huset mitt når jeg står opp, men det er det skikkelig viktig å gi litt faen i. Hvem skal passe på at jeg er fornøyd og fjollete og har en morsom hverdag, hvis ikke jeg gjør det selv? Med fare for å bikke over til å bli litt inspirasjonsblogg-aktig; det er det ingen andre enn meg selv som sørger for.

Gi gjerne faen i dag, bare bittelitt, og husk at du er flink når du gjør noe du vil, ikke bare når du gjør noe du bør!

God torsdag!! Whoopwhoop!!

🙂

Legg inn en kommentar