1 Comment

Fredag, – minutt for minutt (nesten)

 

Lang dag ender best med tulleselfies og sofakos
Det er gøy med jobb og hverdag og fest, men best med kos (og tulleselfies).

01.45: Går inn døra hjemme, med masse kebab og enda mere prosecco innabords. Registrerer at klokka er mye, og at den lille runden med øl etter jobb, ble veeeeeldig lang. Gir Knut vann i et glass. Han er rar når han stikker hele fjeset sitt ned i det. Lurer på om jeg skal blogge, kommer på løftet om at jeg aldri skal gjøre det med promille. Har likevel lyst, men går i seng.

07.30: Våkner av klokka. Går i dusjen. Håper litt at jeg for EN gangs skyld bare kan gå ut av dusjen og oppdage at mitt kleine tryne ser bedre ut enn det føles. Vet jeg tar feil, så dropper å sjekke i speilet om et mirakel har skjedd. Tar to paracet og kler på meg.

07.45: Er i overraskende god form. Tar til og med ut av oppvaskmaskinen, blir imponert. Tar med meg alle myntene jeg har funnet under ryddingen i det siste og putter dem i en liten pose. Har råd til kjøpe-frokost!

08.15: Sitter på Kaffebrenneriet og lurer på om jeg lukter alkohol, så jeg tar på meg leppestift. Den er veldig rosa, men tenker likevel at den lurer omgivelsene til å tro at jeg er opplagt. Tenker på at huset er skikkelig skittent, og egentlig ser mer rotete ut enn det pleier, til tross for all ryddinga. Sukk.

08.30: Sitter på trikken og tenker på Tidemann. Håper at det blir gøy for ham på skikurs i dag. Har han ekstra skift i barnehagen? Kjenner at jeg gleder meg veldig til å hente ham. Har mest lyst til å gjøre det med en gang. Leser nyheter på mobilen og registrerer at det blir storm på vestlandet i dag, og at det er håndball-semifinale i kveld. Vet jeg kommer til å få tyn på jobb for at jeg ikke skal se den. Det er visst ikke lov.

08.45: Kommer på jobb og rekker akkurat å bli med i studio til «Geirs grovis» i Morgenklubben. Nesten alle var ute sammen i går, så vi fniser mer enn vitsen fortjener. Er glad i kollegaene mine, og imponert over at alle er på jobb. Det lukter kanskje litt fest av noen oss, men vi er i alle fall på plass.

11.30: Dagen fyker avgårde med møter og pølse-lunsj og skravling. Jeg er fysen på ost og skal kjøpe chevre på vei hjem. Ser for meg at jeg skal rydde det koselig, leke med Tidemann og så se film når han har lagt seg. Imponert over egen form og initiativslyst.

13.10: Får tyn for at jeg ikke skal se håndball-semifinalen, og beskjed om at det er veldig viktig å følge med på sånt. Står på mitt om retten til å se på noe annet (mens jeg tenker at jeg kanskje skal se den kampen likevel, uten å si det til noen).

14.45: Blir akutt trøtt og kvalm mens jeg svarer på mail. Ser meg i speilet og likner på  noe Knut har drept og tatt med inn gjennom katteluka. Hva skjedde?! Jeg var nettopp i fin form! Drikker vann og tenker på hvor digg det skal bli å bare sovne under Barne-TV.

15.30: Tidemann har hatt en sykt bra dag og forteller meg inngående om teknikkene «fiskebein» og «tripp-trapp». Vi leier på vei hjem og jeg merker den lille hånden mer enn de tusen bagene og veskene jeg bærer på. Han lurer på hvordan mus føder, og jeg svarer så godt jeg kan. Han vil ha «sushi-laks med svart saus» til middag (sashimi med soya), og jeg synes det er en god idé. De har ikke chevre. Fuck my life.

17.30: Laksen er spist, jeg har ryddet litt, vi ser på Fantorangen og jeg skriver dette. Vi deler teppe, ungen, katten og jeg. Det aller viktigste jeg har i livet mitt er i denne sofaen, og jeg føler meg skikkelig heldig. Gleder meg til se noe på TV helt alene, når Tidemann har sovnet. Gleder meg til å sove. Digg med helg.

🙂

 

 

1 Comment

Legg inn en kommentar