Scener fra en bursdag

 

Scene #1: «Å bli vekket av en fremmed mann med sjampanje»

Overdådig bursdagmorgen. Spesielt når man har svingt seg på estiske dansegulv hele natten.
Overdådig bursdagmorgen. Spesielt når man har svingt seg på estiske dansegulv hele natten.

Katja hadde ordnet og bestilt i smug, og kanskje ikke helt forutsett av vi skulle danse hele natten i forveien og tømme Tallinn for gintonics (beklager til dere som kanskje er fysne på en sånn i kveld, vi drakk dessverre opp alle i går). Mannen i uniform danderte dette bordet, og da var det bare å komme seg opp av senga og pleie tømmermennene med nye glass mimosas. Jeg lærte Katja kunsten å reparere, det gjorde henne lykkelig.

Scene #2: «Frokost med fylleangst»

"Skam i heisen" kan dette bildet hete. Det hjalp med forkost altså. Og solbriller.
«Skam i heisen» kan dette bildet hete. Det hjalp med forkost altså. Og solbriller.

Det er jo nydelig å være på et sånt luksushotell, men man føler også et visst ansvar for å oppføre seg. Katja minnet meg om at alle rike og berømte spiser frokost med solbriller, så jeg valgte det som løsning. Ingen så rart på meg (velger jeg å tro), og vi spiste min favorittfrokost; Eggs Benedict.

Scene #3: «Tur i snøen»

Vi fant ingen nøtter.
Vi fant ingen nøtter, men er fornøyde lell.

Når man er litt frynsete i nervene er det to ting som hjelper; å bade eller å gå en tur i snøvær. Vi gjorde begge i dag. Tallinn ser akkurat ut som omgivelsene i «Tre nøtter til askepott», så vi har nynnet veldig mye på den kjenningsmelodien (fikk du den  på hjernen nå?).

Scene #4: «Skrubb det vekk»

IMG_0005

Altså, det er utrolig hvor mye det hjelper med noen runder i et basseng, en tur i snøen og litt stell fra fremmede folk som vet at man har bursdag og gratulerer deg hele tiden. Her illustrert med et typisk badekåpebilde av søstre på spa.

Scene #5: «Kritisk lavt blodsukker»

Når Katja blir fysen på smeltet ost, så bestiller hun av og til litt i overkant.
Når Katja blir fysen på smeltet ost, så bestiller hun av og til litt i overkant.

Vi glemte en viktig ting i dag, for etter frokosten så var vi så opptatte av alt som skulle skrubbes og bades og stelles og lakkes, at vi ikke spiste noe. Det er en generalfeil, spesielt i vår familie. Da vi, syv timer etter frokost, oppdaget at det fantes hundre varianter av retter med smeltet ost og dipper tilgjengelig via take-away, så Katja sitt snitt til å bestille alt på menyen. Han som leverte oss maten trodde det var en bestilling til seks personer. Vi latet som han hadde rett.

Takk for alle gratulasjoner, dere er verdens kuleste!! Bursdag blir bare gøyalere for hvert år som går!!! Nå er jeg 33, takker for året som var og gleder meg skikkelig til det som kommer. Aller først gleder jeg meg til å hente Tidemann i morgen, det holder med sjampis og egenpleie nå, på høy tid med jobb, barnehagehenting og hverdag igjen. Får være måte på.

🙂

 

Legg inn en kommentar