Søndagsdate

 

IMG_0001

Søndager er til for kirkegjengere og kjærestepar. Husker da jeg jobbet i videobutikken på Grünerløkka, og forelskede par kom inn i joggedresser, med pulesveis og skulle kjøpe godteri og leie film og sikkert kjøpe pizza også, før de snullet seg tilbake til hverandres armkroker. Det var en prøvelse å stå der, fyllesyk, singel og på jobb, mens alle andre bare koste seg- Jeg lengtet etter å være en av dem, og trodde løsningen på livet var å være en del av et sånt par.

Nå lærer jo livet deg en del, enten du vil eller ikke, illusjoner brister og nye oppstår. Jeg har testet ut å være i et sånt par som kjøper pizza og leier video, har testet det mange ganger, og det ser mye finere ut fra utsiden. Egentlig er man ganske ofte irritert, det er rotete hjemme kanskje, man krangler litt om hvem som bør rydde, man blir ikke enige om hvilken film man skal se, ikke minst så er man klar over at man liksom skal ha det så innmari kjæreste-koselig, at det aldri helt når opp. Selvfølgelig er det råkoselig av og til også, men så vidt jeg har erfart er det stort sett mindre idyllisk enn det ser ut som, sett utenifra. Er ikke det meste i livet sånn?

Søndager er like fullt den dagen jeg alltid oppsummerer litt ekstra, det er da man tar sats for en ny uke, og denne søndagen tar man jo liksom sats for et helt år. Tidemann og jeg har kost oss glugg, ikke bare i dag, men alle dagene vi har hatt sammen i ferien. Han vil ikke tilbake i barnehagen, «Skal vi ikke heller bare rømme til en varm øy hvor vi kan dykke med snorkel?» spurte han på vei hjem fra bursdag i dag. Det er som om han kan lese tankene mine, jeg har googlet turer til varme strøk i flere dager. Ikke har vi ferie og ikke har vi penger, så det må bli med googlinga i denne omgang.

«Vi kan kose oss hjemme, tenne på peisen og se på barne-tv og kanskje spise litt sjokolade?» foreslo han da sydenturen ble avvist. Lur type. Det ble peis og småprat og kanskje fire minutter barne-tv, – og så sovnet han. Så lang han er, med gangstersveis og klærne på. Så mye for sjokolade og kosestund. Jeg bar ham i seng, med minner fra alle de andre gangene i livet hans jeg har gjort det samme, forskjellige steder, forskjellige kvelder og til ulike senger, men det føles helt likt (bare at vekten øker og føttene hans nå lettere stanger inn i trappen på vei opp).

Søndager er søndager, man kan planlegge idylliske kvelder med kjærester, man kan planlegge ekstra koselige kvelder med barna, man kan se for seg at man skal sitte som en uthvilt person i et skinnende hjem og være klar for ny uke, nytt år, men så blir det gjerne ikke akkurat sånn. Det er fint likevel.

Uansett hvordan du tilbringer din; god søndagskveld!

🙂

Fikk lyst til å tegne ham i panna og kle ham ut i søvne, men slo det fra meg. Hadde vørt dårlig stil.
Fikk lyst til å tegne ham i panna og kle ham ut i søvne, men slo det fra meg. Hadde vært dårlig stil.

Legg inn en kommentar