Hellige dager, irritasjon og kjærlighet

 

Tidemanns yndlingsrus; morgenstund med ny lego og tid til å bygge.
Tidemanns yndlingsrus; morgenstund med ny lego og tid til å bygge.

Gledelig jul alle sammen! Dette er de beste dagene, er dere ikke enig? Når stresset er over, forventningspresset har stilnet, når pakkene er åpnet, maten spist og roen senker seg. Jævlig hygglig med jul, men er det lov å si at det er litt irriterende også eller? Vi har en stor og raus familie, vi er hverandres nærmeste og vi er veldig gode venner, men som søster Katja sa til meg i fjor; «Glemmer du hvor irriterende det er fra år til år? Husker du bare det hyggelige og glemmer at det er ganske slitsomt og litt irriterende også?». Ja det gjør jeg. Nå har årets jul vært over snittet harmonisk, alle har vært glade, gavene fantastiske og jaggu klarte vi ikke å lure Tidemann med Foffa som nisse et år til (blant annet ved at han hadde zoombiefot, en digresjon som stjal oppmerksomhet), men man blir også ganske mett. Mett på mat, folk, godteri, pynt og familie. Da er det gull med morgener som dette, bare Tidemann og meg, ny lego, eggerøre til frokost, svart glovarm kaffe og ingenting på planen før i ettermiddag.

Høy konsentrasjon. Om ti minutter blir han irritert og jeg må bygge resten.
Høy konsentrasjon. Om ti minutter blir han irritert og jeg må bygge resten.

Jeg legger ut mange bilder på instagram fortiden, men så har jeg liksom glemt å legge ut så mange her. Derfor; her er noen bilder fra vår Klingenbergske jul, hvor alt alltid gjøres på samme måte, uansett hvordan livet ellers ser ut:

Jul i stua hos Mamma. Min jobb er å pynte og stryke servietter, Pappas jobb er å sette opp tre og ys, søstrenes jobb er pynting og Mamma gjør alt det meste annet. Hun har for eksempel, i sin trolldeigperiode, laget alle nissene på bordet. Det er sikkert 30 stykker.
Jul i stua hos Mamma. Min jobb er å pynte tre og stryke servietter, Pappas jobb er å sette opp tre og sette på lys (innebærer som regel banning), søstrenes jobb er pynting og Mamma gjør alt det meste annet. Hun har for eksempel, i sin trolldeigperiode, laget alle nissene på bordet. Det er sikkert 30 stykker.
Ba Tidemann om et "julete" smil, det var dette han leverte. Muligens er det et oppriktig forsøk, og betyr at han synes vi alle smiler litt anspent i julen.
Ba Tidemann om et «julete» smil, det var dette han leverte. Muligens er det et oppriktig forsøk, og betyr at han synes vi alle smiler litt anspent i julen.
Tidemann på nissens fang. "Jeg tror det er Foffa, men han er lur som kler seg ut" sa Tidemann etterpå.
Tidemann på nissens fang. «Jeg tror det er Foffa, men han er lur som kler seg ut» sa Tidemann etterpå.
Julenissens zoombiefot. Han fortalte han hadde hatt problemer med reinsdyrene, for så å ha blitt overkjørt av en buss. Julenissen hadde også en svært spesiell dialekt i år, en slags blanding mellom nordfinnmark, sunnmøre og bergensk. Det funka.
Julenissens zoombiefot. Han fortalte han hadde hatt problemer med reinsdyrene, for så å ha blitt overkjørt av en buss. Julenissen hadde også en svært spesiell dialekt i år, en slags blanding mellom nordfinnmark, sunnmøre og bergensk. Det funka.
En av årets beste gaver. Man spiser et godteri og skal gjette smaken, som kan være både "oppkast", "sure sokker" og "råttent egg". Morsomt og helt jævlig, hvordan har de laget oppkastsmak??? Blæh.
En av årets beste gaver. Man spiser et godteri og skal gjette smaken, som kan være både «oppkast», «sure sokker» og «råttent egg». Morsomt og helt jævlig, hvordan har de laget oppkastsmak??? Blæh.
1.juldags frokost er mitt favorittmåltid i jula. Det varer fra morgen til ettermiddag, og er en blanding av alt jeg liker å spise, pauser med legobygging og kikking på gavene vi åpnet dagen før. Noen ganger blir det også litt akevitt :)
1.juldags frokost er mitt favorittmåltid i jula (akkurat her ser alle litt sure ut, men vi er bare sultne). Det varer fra morgen til ettermiddag, og er en blanding av alt jeg liker å spise, pauser med legobygging og kikking på gavene vi åpnet dagen før. Noen ganger blir det også litt akevitt 🙂

Har dere hatt en fin julefeiring? Fikk du noe du ønsket deg? Noen som har blitt litt irriterte på familiemedlemmer enda?

Kanskje du ikke har feiret i det hele tatt? Noen lar jo hele jula forbigå i stillhet, det er lov det. Uansett om du bruker jula ute i skogen, inne i sofaen, med hyggelig eller irriterende familie, på jobb eller helt alene et sted langt unna; ha en skikkelig fin 2.juledag!!

🙂

PS: Følg meg gjerne på instagram hvis du vil, der legger jeg ut flere bilder enn jeg gjør på bloggen!

Legg inn en kommentar