Tredagers-festing og juletrehogst

 

Kvinne på 32 etter tre dager med fest. Skulle ønske fjeset kunne tas av fra hodet og skylles i kaldt vann.
Kvinne på 32 etter tre dager med fest. Skulle ønske fjeset kunne tas av fra hodet og skylles i kaldt vann.

Det er hardt med jul!!! Etter tre dager med fest så fjeset mitt ut som en gammel klut i dag morges.

Men det er siste søndag i advent og det betyr bare en ting i min familie; JULETREHOGST!!!! Bare å komme seg ut av senga, få på seg lua og støvlene og komme seg ut til Ytre Enebakk for å møte slekt og hugge trær. Belønningen etter skogsturen er varm kakao med krem, julekaker og skravling med folk jeg stort sett bare møter på denne tiden av året. Gården er herskapelig, oppdekningen perfekt, onkel Hans insisterer på at man skal ha en liten knert konjakk i kakaoen og barna løper rundt i det store huset til de er svette i luggen. Bare velstand.

Utrolig hva litt skogsluft og noen glitrende trær i ørene gjør med et fjes, eller hva?
Utrolig hva litt skogsluft og noen glitrende trær i ørene gjør med et fjes, eller hva?
Nissungen leter etter snø, - fant harebæsj.
Nissungen leter etter snø, – fant harebæsj.

Pappa var alltid den mest gesjeftige på å hugge trær før, han la virkelig sin ære i å finne det fineste, mens vi barna syntes så synd på de trærne som var stygge, at vi alltid overtalte ham til å ta dem istedenfor. Dermed endte vi i min barndom opp med de skeive, rare, tjukke og uproposjonerte trærne med tre topper. Nå derimot, har Pappa lagt hogsten på hylla. Vi drar ut i skogen, går tur, kikker på trær og på at de andre i slekta hugger, for så å kjøpe et tre på veien hjem. Aner ikke hvorfor, aner ikke når det ble greia, men sånn har det altså blitt. Pappa mener det er lurest.

Hjemme hos Tidemann, Knut og meg har jeg gjort opprør mot mine foreldres regler om «aldri fake» og «aldri juletre før lille julaften», så Tidemann og jeg pyntet vårt nydelige plasttre i kveld. Tidemann mener han er verdens beste til å henge opp julekuler og pynte generelt, og han har funnet ut at han ønsker seg hull i ørene og «lasersverd-øredobber». Kanskje er det en stylist-karriere han sikter mot i fremtiden? Vi får se.

Takk for fantastiske tilbakemeldinger på dagens kalenderinnlegg, og nok en gang; TUSEN TAKK REGINE!!! Hadde jeg aldri trodd skulle skje.

Håper dere har en varm, trygg, fin og over snittet god søndagskveld, snart er det jul!!! (og til dere som kanskje ikke er så begeistra for julen; snart er den over!)

🙂 Thea.

Stylisten i aksjon. Om vi hugget det selv? Nei. Plast og juks fra ende til annen.
Stylisten i aksjon. Om vi hugget det selv? Nei. Plast og juks fra ende til annen.

 

Legg inn en kommentar